Vēlies pagatavot ko siltu, mājīgu, veselīgu un rudenīgu? Pamēģini ķirbju krēmzupu. Kam gan negaršo krēmzupas?
Sastāvdaļas: Neliels ķirbis, 2 burkāni, 5-7 kartupeļi, sīpols, 2 ķiploka daiviņas,kūpināts cauraudzis, sāls, pipari.
Pagatavošana:
- Nomizo un sagriez gabaliņos ķirbi, kartupeļus un burkānu, liec visus kopā vārīties ūdens daudzumā, kas apņem katliņa sastāvu – lej ūdeni nedaudz vairāk kā sautējumu gatavojot.
- Kad dārzeņi ir pa pusei gatavi, pieliec klāt 2 nomizotas ķiploka daiviņas un vāri, līdz dārzeņi ir gatavi.
- Sagriez gabaliņos cauraudzi un nomizotu sīpolu, sacep tos uz pannas.
- Gatavos dārzeņus ar visu šķidrumu (tam vajadzētu sanākt kā šķidram sautējumam) sablendē, pēc garšas pievieno sāli, maltus piparus un citas garšvielas, ko “prasās”.
- Lej šķīvjos, virsū uzliek ar sīpoliem sacepto cauraudzi un pasniedz karstu.
Autors: Dieviete.lv