5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Rudens vakariem – sātīgā ķirbju krēmzupa

 

Vēlies pagatavot ko siltu, mājīgu, veselīgu un rudenīgu? Pamēģini ķirbju krēmzupu. Kam gan negaršo krēmzupas?

Sastāvdaļas: Neliels ķirbis, 2 burkāni, 5-7 kartupeļi, sīpols, 2 ķiploka daiviņas,kūpināts cauraudzis, sāls, pipari.

Pagatavošana:

  • Nomizo un sagriez gabaliņos ķirbi, kartupeļus un burkānu, liec visus kopā vārīties ūdens daudzumā, kas apņem katliņa sastāvu – lej ūdeni nedaudz vairāk kā sautējumu gatavojot.
  • Kad dārzeņi ir pa pusei gatavi, pieliec klāt 2 nomizotas ķiploka daiviņas un vāri, līdz dārzeņi ir gatavi.
  • Sagriez gabaliņos cauraudzi un nomizotu sīpolu, sacep tos uz pannas.
  • Gatavos dārzeņus ar visu šķidrumu (tam vajadzētu sanākt kā šķidram sautējumam) sablendē, pēc garšas pievieno sāli, maltus piparus un citas garšvielas, ko “prasās”.
  • Lej šķīvjos, virsū uzliek ar sīpoliem sacepto cauraudzi un pasniedz karstu.

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.