14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

15 ātras un vienkāršas desertu un uzkodu receptes

 

Lai spētu pagatavot ēdienus pēc sekojošām receptēm, nav jābūt īpašam kulinārijas talantam vai jāpatērē milzum daudz laika, jo tās sastāv tikai no diviem produktiem:

1.Veģetāriešu „Pinkberry”
Paņemiet parasto vai aromatizēto jogurtu – pēc jūsu izvēles. Samaisiet to ar cukuru saldējuma traukā. Iegūto maisījumu ievietojiet saldētavā, lai sacietē.

2.Sorbets no gāzēta dzēriena
Ar blendera vai virtuves kombaina palīdzību līdz cietai konsistencei sajauciet kopā nedaudz gāzēta dzēriena un saldināta piena. Iegūto maisījumu ievietojiet ledusskapī un pasniedziet atdzesētā veidā.

3.Zemesriekstu – banānu saldējums
Gatavus banānus sagrieziet nelielos gabaliņos un uz 2 stundām ielieciet ledusskapī. Ar blendera vai virtuves kombaina palīdzību uztaisiet no tiem biezputru, pievienojiet zemesriekstu eļļu un samaisiet līdz vajadzīgajai konsistencei. Ēdienu var pasniegt uzreiz vai saldējuma veidā, to iepriekš atdzesējot.

4.Zemeņu pomāde
Lai pagatavotu zemeņu pomādi, mikroviļņu krāsnī ir jāizkausē baltā šokolāde, tad jāsamaisa ar zemeņu glazūru. No zemeņu pomādes var uztaisīt jaukas figūriņas, liekot to formiņās.

5.Šokolādes trifeles
No sākuma saputojiet saldā krējuma sieru un uz pannas vai mikroviļņu krāsnī izkausējiet šokolādi. 30 sekundes rūpīgi maisiet kopā abus komponentus. Izveidojiet nelielas bumbiņas un ievietojiet tās ledusskapī uz vienu stundu, lai sacietē. Izkausējiet papildporciju ar šokolādi. Izvelciet šokolādes sagataves no ledusskapja un pa vienai iemērcējiet tās šokolādē. Trifeles ir gatavas.

6.Banānu – linsēklu krekeri
Samīciet banānu līdz krēmveida masai un pievienojiet sauju linsēklu. Iegūto maisījumu lieciet uz ietaukotas cepeškrāsns pannas un cepiet 170 grādu temperatūrā 20 minūtes.

7.Siera čipsi
Sarīvējiet Čedaras sieru (vai jebkuru citu cieto sieru) un izlieciet uz pannas, noklātas ar cepamo papīru. Izveidojam no tā aplīšus un cepam 190 grādu temperatūrā 5 minūtes. Lieliska uzkoda pie alus!

8.Ķirbju mafīni
Ķirbju mīkstumu sajauciet kopā ar konditorijas maisījumu kēksiem, līdz masa sabiezē. Ar iegūto masu aizpildiet ietaukotas formiņas un cepiet cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.

9.Auzu cepumi
Līdz viendabīgai lipīgai konsistencei samīciet auzu pārslas ar banāniem. No iegūtās masas formējiet cepumus un 15 minūtes cepiet cepeškrāsnī 170 grādos.

10.Barojošie batoniņi
Sasmalciniet dateles līdz viendabīgai, biezai masai (blenderī vai virtuves kombainā). Pievienojiet auzu pārslas un labi samaisiet. No iegūtā maisījuma izveidojiet batoniņus un ievietojiet ledusskapī. Pēc kāda laika tie ir gatavi lietošanai.

11.Biskvīti
Samaisiet kopā miltus ar irdinātāju un pienu. Aizpildiet ar masu formiņas un cepiet 230 grādos aptuveni 20 minūtes.

12.Mandeļu cepumi
Samaisiet kopā kondensēto pienu ar kokosriekstu skaidām līdz lipīgai masai. Izveidojiet nelielas bumbiņas un apcepiet tās brūnus (vienu minūti).

13.Kēksi
Sauso kēksu maisījumu izberiet traukā un pielejiet tajā istabas temperatūras gāzētu ūdeni. Samaisiet un ar iegūto maisījumu aizpildiet kēksu formiņas par 2/3. Cepiet līdz gatavībai. Maisījumam var pievienot riekstus, žāvētus augļus vai jebkuras citas piedevas pēc jūsu ieskatiem.

14.Kārtainās ”Franču sirsniņas”, vai pie mums zināmās ”Austiņas”

Jums būs vajadzīgs cukurs un saldēta bezrauga kārtainā mīkla. Apberiet mīklas plāksnes bagātīgi ar cukuru no abām pusēm. Platuma malas vienādi rullējiet uz mīklas plāksnes vidu. Sagrieziet izveidoto ”desiņu” šķēlēs, kārtojiet uz cepamā papīra cepešpannā. Cepiet 220 grādos, iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī, 6-8 minūtes.

15.Nutellas torte bez miltiem
Šī recepte var likties vienkārša, bet tās veiksmīga pagatavošana ir atkarīga no pareizas sastāvdaļu sajaukšanas. Sakuliet olas uz maksimālā ātruma aptuveni 6 minūtes līdz trīskāršam apjomam. Šokolādes pastu „Nutella” izkausējiet mikroviļņu krāsnī, tad pakāpeniski pievienojiet tai sakultas olas un samaisiet līdz viendabīgai masai. Ieeļļotā formā, iepriekš noklātā ar pergamenta papīru, ielejiet mīklu un cepiet 20-25 minūtes līdz gatavībai.

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.