Nepieciešams
500g ķirbja
50g grieķu jogurta vai skābā krējuma
100g kartupeļu
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
10g ingvera
1 ēdamkarote olīveļļas
3/4 l dārzeņu buljona
sāls
ķirbju sēklas (dekorēšanai, ja nepieciešams)
Pagatavošana
– Nomizo kartupeļus un ķirbi, sagriež tos nelielos gabaliņos.
– Nomizo sīpolu, ķiploka daiviņas un igveru. Tad tos sīki sakapā.
– Uz pannas apcep sīpolus, ingveru un ķiplokus.
– Aplej ar karstu dārzeņu buljonu un liek vārīties, tad pievieno gabaliņos sagriezto ķirbi, lēcas un kartupeļus. Uzliek katla vāku un vāra 15 minūtes.
– Kad zupa ir uzvārījusies, tad to sablenderē. Iekuļ jogurtu un pieber sāli, piparus.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv