2 C
Rīga
svētdien, novembris 29, 2020

Citronu kūkas recepte

 

Nepieciešams mīklai

225 g sviests

2 gl. milti

1/8 tējk. sāls

1/2 gl. cukurs

Nepieciešams pildījumam

6  olas

1 gl. milti

2+1/2 gl. cukurs

1 ēd.k.+1 tējk. citronu miziņa (3-4 citroni)

2/3gl. svaigi spiesta citronu sula

pūdercukurs

Pagatavošana (mīklai)

– Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem! Atrodi kūku formiņu, kura būtu 23*33 cm, tad izklāj tajā cepamo papīru un iesmērē to ar sviestu. 

– Miltus izsijā ar sāli un sviestu uzputo ar cukuru, līdz masa kļūst balta. Turpini putot un pamazām pievieno miltus, kamēr veidojas drupačas. Visu savākt, veidojot bumbu. Mīklu izrullēt, ieklāt formā un novietot ledusskapī uz 30 min. Cept cepeškrāsnī 15-20 min. Izņemt no krāsns un atdzesēt aptuveni 10 min.
 

Pagatavošana (pildījumam)

– Olas uzputot ar citronu sulu un citrona mizu. Miltus sajaukt ar cukuru un pievienot olu masai. Visu sajaukt, līdz masa kļūst viendabīga. Ieliet citronu masu formā uz atdzesētās pamatnes. Cept cepeškrāsnī vēl 30-35 min

 

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!