Nepieciešams 

– 2 lieli gatavi bumbieri

– Glāze cukura sīrupa (200 ml ūdens un 50 g cukura)

– Ēdamkarote citrona sulas

– 2 ēdamkarotes lazdu riestu griljāžā

– 4 ēdamkarotes svaiga siera , piemēram, “Filadelfija”

 

Mērcei

– 2 ēdamkarotes aveņu 

– 60 ml aveņu sulas

– 170 ml zemeņu piena

– Vaniļas mērces pulveris

 

Pagatvošana

– Nomizo bumbierus, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Katru bumbiera pusīti uz divām minūtēm iemērc karstā cukura sīrupā, aplej ar citrona sulu un apvīļā lazdu riekstu griljāžā.

– Svaigo sieru iepildi kulinārijas maisiņā un iespiež katrā bumbiera pusītē. Bumbierus rotā ar avenēm un ladu riekstiem griljāžā.

Mērcei pienu sajauc ar vaniļas pulveri, tad pievieno aveņu sulu, samaisa un ieliek ledusskapī atdzist. Atdzisušo mērci lej uz deserta šķīvja, tad ar koka iesmiņu velkot no centra uz ārpusi, izveido bārkstiņas. Bumbiera pusītes liek mērcē un pārkaisa ar avenēm. 

 

Lai labi garšo! 

Autors: Dieviete.v

 
0 Comments

Leave a reply

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2020

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?