Nepieciešams ( 4 personām)
4 hanburgeru maizītes
300 g turku zirņu
1 sīpols
5 ķiploku daiviņas
2 saujas zaļumu
Sauja kapātas kinzas
2 ēdamkarotes miltu
3/4 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. romiešu ķimeņu
1 ola
Sāls
Melnie pipari
Pagatavošana
Konservētiem vai vārītiem turku zirņiem nolej šķidrumu un tos saspaidi vai samal. Smalki sakapā sīpolu, ķiplokus un čili un pievieno zirņiem, tad mīci līdz graudaina biezeņa konsistencei. Pievieno zaļumus, miltus, cepamo pulveri, olu un garšvielas un visu rūpīgi samaisa. Izveido plakanu kotleti un cep lielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz tā kļūst brūna.
Hamburgera maizītes pārgriež uz pisēm un apgrauzdē uz grila. Uz maizītes liek tomātu salsu, silto zirņu kotleti, kā arī pēc izvēles salātu lapas, gurķus, sīpolus un citus dārzeņus.
Autors: Dieviete.lv