Nepieciešams ( 4 personām)

4 hanburgeru maizītes

300 g turku zirņu

1 sīpols

5 ķiploku daiviņas

2 saujas zaļumu

Sauja kapātas kinzas

2 ēdamkarotes miltu

3/4 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. romiešu ķimeņu

1 ola

Sāls

Melnie pipari

 

Pagatavošana

Konservētiem vai vārītiem turku zirņiem nolej šķidrumu un tos saspaidi vai samal. Smalki sakapā sīpolu, ķiplokus un čili un pievieno zirņiem, tad mīci līdz graudaina biezeņa konsistencei. Pievieno zaļumus, miltus, cepamo pulveri, olu un garšvielas un visu rūpīgi samaisa. Izveido plakanu kotleti un cep lielā eļļas daudzumā no abām pusēm, līdz tā kļūst brūna.

Hamburgera maizītes pārgriež uz pisēm un apgrauzdē uz grila. Uz maizītes liek tomātu salsu, silto zirņu kotleti, kā arī pēc izvēles salātu lapas, gurķus, sīpolus un citus dārzeņus.

 

Autors: Dieviete.lv

 
Nav komentāru

Atstāt komentāru

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, info@dieviete.lv 2020

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?