Katrai no mums ir gadījies, ka ciemiņi “uzkrīt kā sniegs uz galvas”. Pavisam negaidīti. Nav ar ko pacienāt, uz veikalu aizskriet nevar paspēt, jo jāpiekārto māja, ko iesākt? Lūk, pavisam elementārs un neticami garšīgs kārums ābolu laikam, ar ko pacienāt negaidītos viesus.
Tev vajadzēs:
- baltmaizi
- ābolus
- skābo krējumu
- cukuru
- kanēli
Pagatavošana:
- Baltmaizes šķēles saliec uz plāts (vēlams uz cepampapīra).
- Nomizo un sagriez šķēlēs ābolus (bez serdēm, protams), šķēles liec uz maizes šķēlēm kā zvīņas.
- Pārklāj ābolus ar skābo krējumu pēc iespējām vai vēlmes. Man, piemēram, ļoti garšo daudz krējuma.
- Pāri kaisi cukuru un kanēli.
- Liec cepešplītī un cep mērenā temperatūrā līdz maizes šķēļu apakšējā puse ir zeltaini brūna.
- Kad gatavs, saliec uz šķīvja un ļauj nedaudz atdzist. No pieredzes – ar ķepīgu masu apdedzināt aukslējas nav patīkami.
Lūk, tavs ātrais kārums – ātrā ābolmaize – viesiem ir gatavs! Kopā tas aizņem 15-20 minūtes.