Sastāvdaļas:
1 glāze piena,
150 g sviesta vai margarīna,
100 g cukura,
500 g kviešu miltu,
50 g rauga,
ola pārziešanai
Pildīšanai – ievārījums, kanēlis ar cukuru.
Pagatavošana:
Pienu, sāli, cukuru un 50 g taukvielu uzkarsē.
Piesijā daļu miltu, pielej “iedarbinātu” raugu.
Kārtīgi sakuļ, piesijā atlikušos miltus un samīca.
Siltā vietā uzraudzē, izveltnē 1 cm biezu plāksni, divas trešdaļas plāksnes pārliek ar taukvielas piciņām, saloka trīs daļās un vēlreiz trīs daļās.
Tad izveltnē atkal taisnstūrveida plāksni, pārklāj ar atlikušo taukvielas daudzumu un saloka kā iepriekš.
Pēc tam izveltnē apmēram 0,5 cm biezu plāksni un veido dažā¬das no mīklas strēmelēm savītas maizītes vai sagriež taisnstūrveida gabaliņos, ko piepilda ar biezu ievārījumu vai cukuru un kanēli, pārloka un vienu malu sagriež bārkstiņās.
Uz plāts uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, cep gaiši brūnas.
Atdzesētas pārkaisa ar pūdercukuru.