Sastāvs:
250 g šokolādes (smalki sakapāta vai jau gatavie gabaliņi)
200 g miltu
185 g cukura
125 g mīksta sviesta
2 olas
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
¼ tējkarote sāls
Pagatavošana:
Sasijā miltus kopā ar sāli un cepamo pulveri.
Ar mikseri saputo cukuru, vaniļas ekstraktu un sviestu. Tad pa vienai pieputo olas. Kad tas izdarīts, pievieno klāt sagatavotos miltus. Kopējai masai pievieno šokolādes gabaliņus.
Kad mīkla gatava, sarullē to „desiņā”, ietin cepamajā papīrā un ieliec ledusskapī uz aptuveni divām stundām.
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem un apklāj plāti ar cepampapīru. Mīklas „desiņu” griez aptuveni vienu cm biezās šķēlītēs un izkārto uz plāts. Ievēro intervālus, jo cepšanās laikā cepumi izplūdīs.
Cep aptuveni 15 minūtes, līdz cepumi ir kļuvuši viegli zeltaini.
Labu apetīti vēl Dieviete Diāna