2.5 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Padomi, kā izvārīt ideālu mannā putru – vairs nekādu kamoliņu!

 
Attēls: Instagram.com/diary._k/

Mannā putru var vārīt uz ūdens, piena vai sajauktas bāzes. Putra uz ūdens bāzes var šķist pliekana, savukārt tā, kas gatavota uz piena bāzes, būs sātīga, garšīga un aromātiska. Ja tu dod priekšroku nedaudz vienkāršākam variantam, tad atšķaidi pienu ar ūdeni.

No šķidruma un putraimu attiecības ir atkarīgs putras biezums. Optimālais variants ir 6 ēdamkarotes (bez kaudzes) putraimu uz vienu litru šķidruma. Ja vēlies šķidrāku putru, liec mazāk putraimu un otrādi.

Daudzi cilvēki mannas putraimus bez verdošā šķidrumā. Taču tādā veidā ne katram ir pa spēkam sasniegt labāko rezultātu. Tāpēc labāk likt putraimus vēsā šķidrumā un atstāt uz 10-15 minūtēm (nemaisot). Putraimi piebriedīs un nelips kopā, kas nozīmē, ka arī putra būs bez kamoliņiem.

Lai putra nepiedegtu, izvēlies katlu ar biezu apakšu. Un katlam nav jābūt siltam. Pirms ieliet tajā pienu, noskalo katlu aukstā ūdenī.

Kamēr putra vārās, to ir bieži jāmaisa. Ja to nedarīs, veidosies kamoliņi.

Ja šķiet, ka putra nav pietiekami bieza, nesāc vārīt no jauna. Noņem to no uguns un ļauj nostāvēties 20 minūtes. Lai tā neatdzistu, aptin katlu ar biezu dvieli.

Putru pasniedz ar sviestu, iecienīto ievārījumu, riekstiem vai augļiem (gan žāvētiem, gan svaigiem).

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.