Sastāvdaļas:

  • 150 g mīksta sviesta + 1 ēdamkarote cepamformai
  • 180 g cukura + 2 ēdamkarotes uzbēršanai pa virsu
  • 1/3 tējkarotes sāls
  • 4 olas
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • Šķipsniņa vaniļas cukura
  • 500 g ķiršu
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana:

1.Ar mikseri sajauc sviestu un cukuru. Pieber sāli un pa vienai pievieno olas. Maisa, līdz rodas viendabīga konsistence.

2.Izsijā miltus un sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Miltu masu pakāpeniski pievieno sviesta un olu masai un jauc ar mikseri. Sanāks diezgan bieza mīkla.

3.Apsmērē cepamformu ar sviestu un lej iekšā mīklu. Pa virsu liek ogas, nedaudz iespiežot tās uz iekšu.

4.Pīrāgam uzber atlikušo cukuru un liek cepties 180°C uz 30-40 minūtēm. Atkarībā no formas izmēra, var būt nepieciešamība pēc ilgāka cepšanas laika. Pīrāga gatavību pārbauda ar sērkociņu – ja iedur to pīrāgā, mīklai nav jāpielīp.

5.Pirms pasniegšanas rotā ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?