6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Gardā amerikāņu šokolādes kūka!

 

Kūkai nepieciešams

125g tumšās šokolādes, 100g sviesta, 300g cukura (var arī mazāk), 2 tējk. vaniļas cukurs, 2 olas, 200g miltu, 300ml piena, 2 tējk. cepampulveris.

Glazūrai

Veikalā vari nopirkt jau gatavu glazūru, kuru vienkārši jāuzsilda un, tad jāuzlej uz kūkas virsmas. Tomēr, ja vēlies to pagatavot pati, tad šeit ir sastāvdaļas – 50g sviesta, 50 vai vairāk grami tumšās šokolādes, 1 ola, 150g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura.

Pagatavošana (aptuveni 1 stunda)

  1. Sviestu sakul kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno abas olas un masu sakul!
  2. Izkausē šokolādi (sadrupini gabaliņos, ieliec bļodiņā un ievieto mikroviņu krāsnī) Uzmanies, lai šokolāde nepiedeg.
  3. Kad šokolāde izkususi, tad to pievieno sakultajam sviestam un olām.
  4. Miltus samaisa ar cepampulveri, izsijā un pārmaiņus ar pienu iejauc mīklā.
  5. Salej visu kūkas formā un liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem.

Glazūras pagatavošana

  1. Paņem mazo katliņu un tajā izkausē sviestu, šokolādi.
  2. Kad šokolāde izkususi, tad katliņu noņem no plīts un pievieno divas karotes vaniļas cukura.
  3. Kad masa ir kārtīgi samaisīta, tad lejam to pa virsu kūkas virsmai!

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.