Kūkai nepieciešams

125g tumšās šokolādes, 100g sviesta, 300g cukura (var arī mazāk), 2 tējk. vaniļas cukurs, 2 olas, 200g miltu, 300ml piena, 2 tējk. cepampulveris.

Glazūrai

Veikalā vari nopirkt jau gatavu glazūru, kuru vienkārši jāuzsilda un, tad jāuzlej uz kūkas virsmas. Tomēr, ja vēlies to pagatavot pati, tad šeit ir sastāvdaļas – 50g sviesta, 50 vai vairāk grami tumšās šokolādes, 1 ola, 150g cukura, 1 tējk. vaniļas cukura.

Pagatavošana (aptuveni 1 stunda)

  1. Sviestu sakul kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno abas olas un masu sakul!
  2. Izkausē šokolādi (sadrupini gabaliņos, ieliec bļodiņā un ievieto mikroviņu krāsnī) Uzmanies, lai šokolāde nepiedeg.
  3. Kad šokolāde izkususi, tad to pievieno sakultajam sviestam un olām.
  4. Miltus samaisa ar cepampulveri, izsijā un pārmaiņus ar pienu iejauc mīklā.
  5. Salej visu kūkas formā un liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem.

Glazūras pagatavošana

  1. Paņem mazo katliņu un tajā izkausē sviestu, šokolādi.
  2. Kad šokolāde izkususi, tad katliņu noņem no plīts un pievieno divas karotes vaniļas cukura.
  3. Kad masa ir kārtīgi samaisīta, tad lejam to pa virsu kūkas virsmai!

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 
Ko Tu par to saki?

Komentē

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2018

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?