6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kā rudens laikā nepieņemties svarā?

 

Pirmkārt, ēdienam ir jābūt sātīgam. Piemēram, rīta bulciņu var nomainīt ar putras porciju, kura organismu piepildīs ar enerģiju un neapbalvos ar liekām kalorijām.

Ēst vajag pareizi. Nevajag visu dienai paredzēto ēdiena apjomu apēst vienā reizē. Ēdiet mazām porcijām ik pēc četrām stundām.

Iekļaujiet savā ēdienkartē augļus, dārzeņus, zaļumus, zaļo tēju. Atcerieties arī par žāvētajiem augļiem.

Ēdiet zupas. Tās jūs ne tikai sasildīs, bet arī neļaus pieņemties svarā. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka ūdens, kuru satur ēdiens, salīdzinājumā ar to, kuru mēs vienkārši dzeram, palēnina ēdiena pārstrādes procesus un mums ilgāku laiku ir sāta sajūta.

Nedzeriet daudz kafijas, kofeīna paliekas veicina pārlieku tauku uzkrāšanos organismā. Lai sasildītos, labāk dzeriet zāļu tējas.

Dienā, jebkurā izdevīgā brīdī centieties pastaigāties, lai saņemtu pilnu normu dienas gaismas. Gaismas trūkums veicina serotīna (laimes hormona) samazināšanos asinīs, kura deficīts var izraisīt negausīgas apetītes lēkmi.

Lietojiet pēc iespējas vairāk ēdiena, kurš satur olbaltumvielas, jo tas piedalās cīņā ar bada sajūtu.

Ass ēdiens veicina svara sadedzināšanu , tāpēc varat sevi palutināt ar meksikāņu ēdieniem, kuri satur piparus.

Atcerieties par ūdeni. Vēsā laikā organisms arī pastiprināti svīst, tieši tāpat kā vasarā un zaudē daudz šķidruma. Tāpēc jācenšas atjaunot tā rezerves un dienas laikā izdzert vismaz 6 – 8 glāzes ūdens.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.