Sastāvs:
200-250 gr žāvētas vīģes
šokolādes tāfelīte
1 ēdk sviesta
valrieksti
kakao
Pagatavošana:
Vīģes izmērcējiet verdošā ūdenī, pēc tam atdzesējiet aukstā ūdenī, nosusiniet ar papīra dvieli.
Ūdens peldē izkausējiet šokolādi, variet pielikt mazliet sviesta.
Vīģes ”dupsī” iegrieziet krustiņu un pa to caurumiņu iebāziet vīģē valriekstu, veidojam no vīģes trifeles formu. Iemērciet vīģi šokolādē un rūpīgi kārtojam tās uz cepamā papīra, vai kāda režģa.
Kad šokolāde ir sastingusi, tad variet to apvārtīt kakao pulverī, vai rotāt to ar riekstiem. Pēc tam, lieciet ledusskapī uz dažām stundām, lai sastingst pavisam.
Lai labi garšo!