Nav nekā labāka kā rītu sākt ar tasīti labas kafijas. Bet tā kā esmu vairāk aukstu nekā siltu dzērienu cienītāja, nolēmu pagatavot tik ļoti dzirdēto ledus kafiju. Un izrādās, tas ir tik tiešām vienkārši!
Lielākoties dzērienu gatavo pēc savām izjūtām.
Nepieciešamais:
- Šķīstošā kafija (2 tējkarotes)
- Cukurs (pēc garšas)
- Ledus gabaliņi (3-4 gab.)
- Ūdens
- Piens
Pagatavošana:
- Ja tev mājās ir šeikeris, tad ideāli. Bet, ja tomēr nav, nesatraucies – paņem vienkārši parastu 0,5l burciņu ar vāciņu un piepildi to ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens.
- Ieber 2 tējkarotes šķīstošās kafijas un pievieno cukuru (pēc savas garšas).
- Burciņu krati aptuveni 15-30 sekundes un ielej glāzē.
- Pievieno 3-4 ledus gabaliņus, un atlikušajā daļā pielej pienu un atkal aukstu ūdeni.
Un tas arī viss. Ideāli šādu dzērienu baudīt vasaras karstajā laikā, kad tomēr gribas no rītiem ātrāk pamosties, bet neko karstu nevari iedzert! Un pilngadīgie droši var pievienot klāt moku garšai!