Tīrs ūdens
Lai pagatavotu garšīgu kafiju, būs nepieciešams tīrs ūdens. Aizmirstiet par krāna ūdeni, ja vēlaties iegūt ideālu, aromātisku un valdzinošu kafiju.
Nesteidzieties
Ja jūs vāriet kafiju turku kafijas kanniņā, vienmēr dariet to uz vismazākās uguns. Saprotami, ka pirmo malku gribās iedzert pēc iespējas ātrāk, bet steiga te ir nevietā. Atcerieties, ka kafija vārās ilgi.
Kafijas kanniņa ar šauru kakliņu
Garšīgas kafijas pagatavošanai izmantojiet kanniņu ar šauru kakliņu. Tad kafija būs smaržīgāka.
Sāls
Pievienojiet sāli. Tikai 2-3 kristāliņus. Tas ir nepieciešams kafijas aromāta pastiprināšanai.
Ingvers
Pieberiet to pavisam nedaudz. Gan sāli, gan ingveru pievienojiet tad, kad ūdens kanniņa vēl nav ieliets.
Cukurs
Izmantojiet brūno cukuru, pievienojiet nedaudz – garšai.
Malums
Paeksperimentējiet ar kafijas malumu, tas ietekmē garšu. Dažiem garšo smalks malums, citiem – rupjš.
Nedodiet kafijai sākt vārīties.
Tiklīdz izveidojusies blīva garoziņa sāks aktīvi celties augšup, noņemiet kanniņu no uguns. Nogaidiet vienu minūti un atkārtojiet to pašu 3 reizes. Ja šī garoziņa izjuks, tad izgaisīs zem tās sakrājies aromāts un viss būs jāsāk no sākuma.
Kafijas pupiņas
Lietojiet tikai kvalitatīvas kafijas pupiņas. Aizmirstiet un nepērciet jau iepriekš samaltus niekus.
Dodiet nostāvēties.
Kad kafija ir gatava, nevajadzētu to saliet tasēs uzreiz. Dodiet tai pastāvēt vismaz 30 sekundes. Tā iegūs viendabīgāku konsistenci.