1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kad nedrīkst lietot kafiju, bet ļoti gribās. Pārkāpjam noteikumus!

 

00228

Atcerēsimies tikai 5 garšvielas, kuras neitralizē kofeīna negatīvo ietekmi uz organismu un liek kafijai strādāt mūsu labā.

♦Melnie pipari. Melnie pipari veic gremošanas sistēmas stipru attīrošo darbību, izvada toksīnus, uzlabo vielmaiņu, stimulē kuņģa darbību, veic antiseptiķa funkciju. Pievienojiet to karstā kafijā pa 1 -2 zirnīšiem, dodiet nostāvēties.

♦Kardamons. Nomierina. Stiprina kuņģi. Rekomendē pievienot kafijai kardamona miziņas vai pulveri. Tas piedod kafijai īpašu, neatkārtojamu aromātu ēterisko eļļu darbības dēļ.

♦Krustnagliņas. Stimulē asinsriti un pazemina asinsspiedienu. Krustnagliņu ēteriskās eļļas dod aromātu, kas veicina kofeīna negatīvās darbības samazināšanos. Pievienojiet kafijai vienu krustnagliņu galviņu un dodiet nostāvēties.

♦Kanēlis. Pazemina kafijas skābinošo darbību uz organismu. Var pievienot kanēļa pulveri vai veselu nūjiņu kafijas pagatavošanas laikā, vienkārši ievietojot to karstā kafijā.

♦Ingvers. Iedarbojas uz organismu nomierinoši, noņem sāpes un spazmas, stimulē kuņģa – zarnu trakta darbību. Kafijas vārīšanas laikā var pievienot nedaudz ingvera pulvera vai mazu svaigas saknes gabaliņu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.