9.3 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Recepte: Ar malto gaļu pildīta paprika

 

Lielisks paprikas, rīsu, gaļas, tomātu pastas un siera savienojums. Veģetārā variantā maltās gaļas vietā var izmantot sēnes, garneles, dārzeņus vai vienkārši sieru.

Sastāvdaļas:

  • 4-5 paprikas
  • 300 g maltās gaļas
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tomāts vai 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas – pēc gaumes
  • 100 g rīsu
  • Sāls un pipari – pēc gaumes

Pagatavošana:

1.Sarīvē burkānu, sīpolu sagriež nelielos gabaliņos.

2.Uz pannas uzsilda eļļu un liek vispirms cepties sīpolu, pēc pāris minūtēm pievieno burkānus. Apcep, periodiski maisot, līdz dārzeņiem rodas zeltaina krāsa. Ja ir vēlēšanās var pievienot tomātu mīkstumus vai tomātu pastu. Kad viss apcepts, masu noņem no pannas.

3.Rīsus vāra līdz tie ir daļēji gatavi. Tiem ir jābūt mīkstiem gar malām, bet vēl stingriem vidū.

4.Malto gaļu sajauc ar rīsiem. Uzber sāli un piparus. Ja ir vēlme, var pievienot sasmalcinātus zaļumus. Sagatavoto gaļu sajauc ar burkāniem un sīpoliem. Kārtīgi samaisa.

5.Paprikai nogriež virsotnes vai pārgriež pavisam uz pusēm. Jebkurā gadījumā ir jāizņem sēklas.

6.Papriku pilda ar sagatavoto masu un liek vienā slānī uz cepešpannas.

7.Liek papriku uz 40 minūtēm 180°C. Tad uzber sarīvētu sieru un cep vēl aptuveni 10 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.