10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Atpūšoties pie jūras, neaizmirsti par matu skaistumu un veselību

 

Karsta saule un jūras ūdens kaitē matiem. Lai pēc atvaļinājuma nevajadzētu steigt pie friziera un glābt sausos un lūztošos matus, ievēro pāris noteikumus.

Aizsargā matus no jūras sāls

Jūras sāls kaitē matiem, ja vien tas nav speciāla matu kopšanas vai veidošanas līdzekļa sastāvā. Tajos sālim ir citādāka forma, kura ir speciāla veidota matiem. Dabīgā jūras sāls pēc izžūšanas kristalizējas. Šie kristāli ir pietiekami lieli un burtiski iznīcina matu virsējo slāni. Tāpat sāls „izvelk” mitrumu, tādā veidā pilnībā izžāvējot pārkarsētos matus. Par lielisku aizsardzību kļūs līdzekļi, kurus uzklāj uz matiem pirms došanās uz pludmali.

Aizvieto matu eļļas ar mitrinošiem līdzekļiem

Eļļas labi mitrina matus tad, kad tās ir kāda krēma vai emulsijas sastāvā. Vai arī tad, kad nav tiešas saules ietekmes. Jā, eļļa matos darbojas kā lupa, kura burtiski sadedzina matus.

Labāk vasaras laikā matiem izmanto mitrinošos krēmus. Pateicoties to izveidotajai aizsargkārtai, sāls nevar nosēsties uz matiem – ūdens tecēs nost.

Eļļas var lietot tad, ja tu plāno slēpt matus zem cepures vai lakata.

Valkā cepuri vai lakatu

Pastaigu pa pludmali, peldēšanās un sauļošanās laikā labāk valkāt cepuri vai siet lakatu. Tā tu nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu: pasargāsi sevi no saules dūriena un pasargāsi matus no izžūšanas, krāsas izbalošanas un izdegšanas. Atgādināsim, ka arī galvas āda saulainos un sāļos apstākļos cieš. Bieža matu mazgāšana un iedegums var negatīvi iespaidot tās stāvokli.

Pareizi rūpējies par krāsotiem matiem

Atvaļinājumā doties, protams, gribas ar svaigi krāsotiem matiem. Taču saules un ūdens ietekmē cieš krāsa. Pievieno vēl biežu matu mazgāšanu, un pēc nedēļas tu varēsi atvadīties no sava jaunā toņa.

Tāpēc ir svarīgi izvēlēties pareizu matu kopšanu. Pirmkārt, jāizvēlas šampūns, kas aizsargā matu krāsu, otrkārt, jāizvēlas kondicionieris, kas palīdz saglabāt krāsu.

Neslinko ikdienas kopšanā

Matu kopšanas būtība atvaļinājuma laikā ir maksimāla mitrināšana. Mati pārkarst, vējā žūst, cieš no sāļā ūdens un hlorētā ūdens baseinos. Matu mazgāšanas līdzekļiem noteikti ir labi jāmitrina mati un jāspēj šis mitrums saglabāt.

Pēc pludmales apmeklējuma ir ne tikai kārtīgi jāizmazgā mati un jāizmanto kondicionieris, bet arī jāuzklāj papildus mitrinošais līdzeklis. Pēc tā mati acumirklī kļūs elastīgi un mirdzoši.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.