Nepieciešams
– 200 g miltu
– 3 ēdamkarotes auksta ūdens
– 150 g atdzesēta sviesta
– nažagals sāls
– tējkarote miltu mīklas pamatnes izkaisīšanai
– 150 g kūpināta vai vārīta liesa šķiņķa
– 250 g siera
– 125 ml saldā krējums (15%)
– 4 olas
– 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
– 2 ēdamkarotes sasmalcinātas paprikas
Pagatavošana
Mīklai miltus ieber bļodā, izveido bedrīti, tajā ieber sāli, ielej ūdeni un izveido putriņu.
Sviestu ar nazi smalki sakapā un pārliek pāri miltiem, tad visu samīca vienmērīgā smilšu mīklā.
Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liec uz stundu ledusskapī atdzist.
Atdzisušo mīklu izrullē un ieklāj apaļajā izjaucamajā formā un izveido 3 cm augstu mīklas sieniņu. Mīklas pamatni izskaisi ar miltiem.
Šķiņki sagriež smalkos gabaliņos, sieru sarīvē.
Olas saputo ar saldo krējumu, masai pievieno šķinķi, sieru, pētersīļus un pariku, tad visu samaisa. Pildījumu liec formā virs mīklas, tās virsmu nolīdzini ar karoti.
Kūku cep 45 minūtes (220 grādos)
Gatavību pārbaudi ar koka iesmiņu un sāļo siera kūku pasniedz karstu!
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv