6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Kabači tomātu sulā – ziemai

 

kabači ziemai

No kabačiem var pagatavot milzum daudz uzkodu jebkurai gaumei. Viena no tām ir kabači tomātu sulā. Marinādes garšu var regulēt, padarot to asāku, pikantāku vai saldenāku. Šī uzkoda ātri vien atradīs savus cienītājus!

Sastāvdaļas:

3 kg jauno kabaču
1 l ūdens
150 g tomātu pastas
1 glāze cukura
1 ēdamkarote sāls
Pusglāze 9 % etiķa
3 ēdamkarotes augu eļļas
1 ķiploka daiviņa
Zaļumu saišķis (diļļu, pētersīļu)
1-2 gab. saldās paprikas (labāk dažādu krāsu)
Asie pipari (pēc garšas)
Smaržīgie pipari
1-2 tējkarotes malto piparu

Pagatavošana:

Nomazgājiet kabačus, sagrieziet 8-10 mm biezos aplīšos. Iztīriet saldo papriku, nomazgājiet, sagrieziet salmiņos. Pagatavojiet mērci no ūdens, sāls, cukura, eļļas, etiķa un tomātu pastas, uzvāriet. Pievienojiet garšvielas, iegremdējiet kabaci, saldo papriku un vāriet zem vāka 10 minūtes, uz mazās uguns. Pievienojiet sagriezto ķiploku, zaļumus un vāriet vēl 3-5 minūtes. Salieciet sterilizētās burkās, aizvākojiet tās.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.