No kabačiem var pagatavot milzum daudz uzkodu jebkurai gaumei. Viena no tām ir kabači tomātu sulā. Marinādes garšu var regulēt, padarot to asāku, pikantāku vai saldenāku. Šī uzkoda ātri vien atradīs savus cienītājus!
Sastāvdaļas:
3 kg jauno kabaču
1 l ūdens
150 g tomātu pastas
1 glāze cukura
1 ēdamkarote sāls
Pusglāze 9 % etiķa
3 ēdamkarotes augu eļļas
1 ķiploka daiviņa
Zaļumu saišķis (diļļu, pētersīļu)
1-2 gab. saldās paprikas (labāk dažādu krāsu)
Asie pipari (pēc garšas)
Smaržīgie pipari
1-2 tējkarotes malto piparu
Pagatavošana:
Nomazgājiet kabačus, sagrieziet 8-10 mm biezos aplīšos. Iztīriet saldo papriku, nomazgājiet, sagrieziet salmiņos. Pagatavojiet mērci no ūdens, sāls, cukura, eļļas, etiķa un tomātu pastas, uzvāriet. Pievienojiet garšvielas, iegremdējiet kabaci, saldo papriku un vāriet zem vāka 10 minūtes, uz mazās uguns. Pievienojiet sagriezto ķiploku, zaļumus un vāriet vēl 3-5 minūtes. Salieciet sterilizētās burkās, aizvākojiet tās.