2.2 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Armēņu lavašs

 

lavash

Būs nepieciešami:

3 glāzes miltu,
1 glāze karstā ūdens,
puse tējkarotes sāls.

Kā pagatavot:

Izšķīdināt sāli karstā ūdenī.
Iebērt miltus lielā traukā, izveidot bedrīti un pakāpeniski tajā liet sālsūdeni.
Mīcīt mīklu tik ilgi, lai tā vairs neliptu pie rokām.
Uzliekam virsū mitru salveti un ļaujam atpūsties 20 -30 minūtes.
Uzsildīt uz vidējās liesmas sausu pannu. Nokniebt no mīklas gabaliņus vistas olas lielumā, izrullēt tos plānos plāceņos un likt uz pannas. Tad, kad parādīsies burbulīši un tumši plankumi, plāceņi ir jāapgriež uz otru pusi.
Pēc tam ar lāpstiņu lavašu lieciet uz koka dēlīša, apsmidziniet ar aukstu ūdeni un pārklājiet ar dvielīti.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.