Gribu piedāvāt salātu recepti, kura mūsu ģimenē „dzīvo” aptuveni 15 gadus.
Dārzeņi ir kraukšķīgi, marināde, kurš pirmais paspēs izdzert, par sīpoliem kautiņš.
Sterilā burciņas (1 litrs) dibenā liekam 3 – 4 diļļu un pētersīļu(zaļumu) zariņus, 1 pārgrieztu ķiploka daiviņu, ja vēlaties, varat ielikt rūgtā pipara gredzenus, 1 vidēja lieluma sīpolu sagrieztu gredzenos, 1 saldo piparu sagrieztu salmiņos ( krāsu dažādībai ņemu dzelteno vai oranžo), tad sagrieztus gurķus, bet ne plānas šķēlēs, un tomātus (vēlams ņemt cietus, gaļainus, labi nogatavojušos, tādus, kuri neizšķīdīs un nepārvērtīsies putrā). Dārzeņus liekam blīvi, mazliet piespiežot. Virsū liekam 4 – 5 gab. smaržīgo piparus, 2 krustnagliņas, 2 – 3 lauru lapiņas.
Gatavojam marinādi: uz 2 litriem ūdens vajag pusi glāzes (250 gr) cukura, 3 ēdamkarotes sāls bez kaudzītes, kad ūdens uzvārīsies, ielejam 150 gr 9% etiķa un marinādi uzreiz lejam burciņā (ar šo marinādes daudzumu var apliet 4 – 5 litra burkas).
Tad no uzvārīšanās brīža, burkas pasterizējam 7 – 8 min un uzreiz aizvalcējam. Ziemā, pie pasniegšanas, marinādi nolejam atsevišķā traukā, dārzeņus (bez garšvielām) izliekam salātu traukā un aplejam ar augu eļļu pēc garšas.
Cik edamkarotes esence jaalej uz so daudzumu?