5 lieli kartupeļi, vēlams sarkanie
250 gr šampinjonu
1 liels sīpols
2-3 ēdamkarotes miltu
lauru lapa un daži melno piparu graudi
dilles
sāls
rīvmaize panēšanai, vai milti
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Vārīt kartupeļus sālītā ūdenī kuram pievienota lauru lapa un pipari. Kartupeļus samīcīt, pievienot kapātas dilles, sāli un miltus. Mīcīt tik ilgi līdz veidojas viendabīga masa. Sīpolus smalki sagriezt un apcept eļļā 4-5 minūtes. Pievienot smalki sagrieztus šampinjonus un cept līdz tie ir zeltaini brūni. Pasālīt. No kartupeļu masas veidot plācenīšus, ielikt tiem pa vidu sēņu pildījumu, atloka maliņas tā, lai pildījums netiktu laukā. Panējiet rīvmaizē, vai miltos, cepiet eļļā no abām pusēm, zeltaini brūnus.
Labu apetīti!