Sastāvdaļas:
– 0,5 l kefīrs – 1 ola – 1-1,5 ēdamkarotes cukurs – 1/3 tējkarotes sāls – 0,5 ēdamkarotes soda – 350 g milti
Pagatavošana:
Bļodā ielej kefīru, pievieno olas, cukuru un sāli. (Labāk, ja kefīrs ir istabas temperatūrā, bet man bija no ledusskapja un tik un tā viss sanāca lieliski!) Ar slotiņu visu rūpīgi samaisa. Pēc tam ieber miltus un sodu (soda jāpievieno tieši kopā ar miltiem, nevis iepriekš) Pēc tam sāk maisīt mīklu. Tā ir pietiekami bieza, bet nebaidieties – izmaisīsies. Mīklu uzreiz kārtīgi izmaisiet. Jo pēc tam mīklu maisīt vairs nevajadzēs. Tas vairs nav paredzēts!
Un tā, mīkla ir samaisīta – tagad par to uz kādām 10 – 15 minūtēm var droši aizmirst (ja kefīrs ir no ledusskapja, tad labāk par to “aizmirst” uz kādām minūtēm 20 – 30). Pa to laiku sāksies sodas reakcija ar kefīra skābumu un sāks veidoties burbulīši. Mīkla nedaudz pacelsies, un mainīsies tās struktūra. Nu un viss lipeklis piepūtīsies, tas pats par sevi.
Pēc tam ieslēdz plīti, uzliek pannu. Es lieku mitru pannu – gaidu, kad tā izžūs – tas nozīmē, ka plīts ir uzsilusi, uzleju eļļu. Un tā, eļļa uzkarst. Ņem karoti un sāk likt mīklu. Ar vienu karotes pusi ņem mīklo no pašas bļodas malas. Pēc tam tik pat rūpīgi mīklu liek uz pannas. Neraut un nekratīt mīklu. Bet atdaliet. Var pat apgriezt lieko mīklu ar karotes malu stingri piespiežot pie bļodas malas. Liek uz plāts – cep. Lēnām. Skatieties uz pankūkām – pēc tām var saprast, kad ir laiks apgriezt un cept no otras puses. Dodiet vēl nedaudz laika, jo no otrās puses pankūkas cepas nedaudz ātrāk. Ja pēc pankūkas malām jau ir redzams, ka mīkla apakšā jau ir vismaz par trešdaļu sarāvusies – var griez otrādi. Ar lāpstiņu “pabrauciet” pilnībā zem pankūkas un ar vienu kustību apgrieziet otrādi. Šķidrāka mīkla, protams, sāks tecēt. Bet mūsu mīkla – nemaz. Tieši otrādi, vēl vairāk sacelsies. Un jā, gandrīz aizmirsu – lejot mīklu uz pannas, ņemiet vērā, ka pankūkas izmērs palielinās vismaz divas reizes, tāpēc ievērojiet distanci. Kad cepat pankūkas, tad nebaidieties – paceliet tās ar lāpstiņu un skatieties, kā apakša ir izcepusies. Gatavo partiju ņemiet nost – uzreiz uzlejiet eļļu, lai līmenis būtu vienāds. Eļļu uzlējāt – negaidiet, kamēr tā uzsils – atkal uzlieciet mīklu un cepiet tālāk. Otrajā un turpmākajās partijās es sāku samazināt uguns liesmu (es iepriekš par to stāstīju). Jo panna sāk sildīt stiprāk, bet stiprāk mums nevajag.
sāli 13 tējkarotes?! Nav vārda “cepjas”! Cepas!
Kurā vietā rakstīts 13 tējkarotes sāls? Vai lasīt protat?
13 tējkarotes cukura?! Nav vārda “cepjas”! Cepas!
Analfabēts tāds. 1/3 lasās kā trešdaļa.
Izmēģināju! Tiešām ideālas pankūkas! Šī būs mana favorītrecepte, BET protams sāli neliku 13 (!!!) tējkarotes, es sāli liku 1/2 tējkaroti bez kaudzes! Iesaku!
Labi, ka gatavoju divas porcijas? Un miltus pievienoju par ~ 100g mazāk.
Tur nav 13 karotes,bet 1/3 karotes!
Diemžēl man mīkla sanāca kā klīsteris iekšā pankūkā visdrīzāk nenotika reakcija kefīram ar sodu kā arī neizdevušos pankūku garša bija pliekana nejutās ne sāls, ne cukurs
Arī bez olām ļoti garšīgas,vismaz vēlāk arī mīkstas.Un sodas vietā iesaku likt cepamo pulveri,būs garšīgāk!
Iemàcieties LASÌT….1/3….tas nav 13!!!!!!!!!
Paldies! Pankūkas izdevās perfekti, gaisīgas, uzpūstas, tā kā vajadzēja. 🙂
Jau otro reizi taisu pēc šīs receptes. Ideāli, paldies!
perfektas, iesaku. Es gan liku 2 olas.
Pankūkas sanāca pasakainas. Paldies
Fantastiska recepte! Beidzot sanāca biezas pankūkas! : )
Soda domāta o,5 ēdamkarotes vai tomēr tējkarotes?
Man jau likās ka nekad mūžā nemācēšu cept perfektas pankūkas. Bet nu tas ir noticis! Ģimene ir sajūsmā! Un viena pankūka sanāca sirsniņas formā, tas par godu receptes autorei! Liels paldies! ❣️
Iznāca pirmajā reizē! Ļoti garšīgi! Laba recepte. ???
Cik porcijām?
Liku sastāvdaļas grams gramā, bet pankūkas ne par kripatiņu nepacēlās. Plakana mīklas masa. 😤
Fantastiskas!!!!
Sanāca labi arī ar Somijas Piima kefīra vietā, kas ir drīzāk paniņas vai rūgušpiens.
Katru reizi, kad man sagribās kefīra pankūkas, ņemu šo recepti un tā katru reizi izdosas brīnišķīgi.
paldies par recepti! Garšīgas biezās pankūkas!
Prieks 🙂
Darīju visu pēc receptes, iznāca izcilas pankūkas un diezgan daudz, katrā ziņā trīs mutēm nepietrūka.
Tiešām labas, pufīgas pankūkas, par taisot ar bez glutēna miltiem
Darīju visu kā teikts-iznāca tāādi dūkulīši,ka edāji domāja,ka tās ir rauga pankūkas.Kefīrs bija istabas temperatūrā,bet sodā vietā izmantoju cepamo pulveri.Cepu uz mazliet zemākas par vidējo uguns.Super!
Var miklai ābolus un biezpienu pievienit????
Galīgi nesanāca ne pufīgas, ne gaisīgas. Milti noteikti par daudz.
Es miltu vietā lieku mannu. :)) Labak patik.
Bet tad sanāk procesi citādāki, jo mannai jāatstāvās kādu laiku un sodu tad ieliek klat dažas min pirms cepšanas
Ideāli, bija samelnējuši 2 banāni, tos saspaidīju pļurā un pieliku kefīram, drusku vaniļu….pārējo kā receptē ,,,, nesaprotu, kas tur var nesanākt! Paldies par superīgo recepti!
Labāk Lazdonas paniņas.
Gaidīju, ka būs tikpat biezas, cik bildē, bet nekā. Jāatzīst, ka tāpat gardas 🙂
Viss sanāca lieliski, paldies;)). Tiešām grūti izprast te vairāku komentētāju sāpi. Nez kas viņiem ar uztveri?
Dievīgas pankūkas, “nepiesienoties”sāls daudzumam,jo daži neprot lasīt. Pirmo reizi mūžā sanāca mazās, pufīgās pankūkas!!!