Яблочный спас by Aleksei Velizhanin on 500px.com

Recepte ir ļoti vienkārša, bet, ja sastāvdaļas mājās nav, tad noteikti ir atrodamas tuvākajā veikalā.

Sastāvdaļas: 4 olas, 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, ½ tējkarote sāls, ½ tējkarote sodas, 3-4 āboli.

Pagatavošana:

Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Ber ietaukotā pannā un izlīdzina pa visu virsmu.

Mīklai –  olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus samaisa ar cukuru. Olu baltumus sakuļ. Kad ir stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu vēlreiz uzkuļ. Tad pakāpeniski liek klāt miltus (turpinot kult).

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Gatavo masu lej pāri āboliem (pa virsu var uzlikt vēl ābolus, ja ir vēlme) un cep, kamēr gatavs (30-40 minūtes).

Gatavo kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru. Kā piedevu var pasniegt arī putukrējumu.

Lai labi garšo!

 
Nav komentāru

Atstāt komentāru

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?