Sastāvdaļas:
– 2-3 vidēji sīpoli
– 1 glāze ūdens vai piena
– 2 olas
– 0.5 tējkarotes sodas
– 2 glāzes miltu
– sāls un citas garšvielas pēc vēlēšanās
– eļļa
Pagatavošana
1. Ar mikseri sakuļ olas ar ūdeni vai pienu. pievieno sāli, garšvielas, pakāpeniski pievieno miltus un sodu. Jāsanāk kā pankūku mīklai. Jāļauj atpūsties 20-30 min.
2. Pa to laiku notīra sīpolus. sagriež pāris milimetru biezos gredzenos. Jo plānāk sagriezīs, jo mazāk tos jutīs mīklā. Pēc tam gredzenus atdala vienu no otra.
3. Dziļā pannā uzsilda eļļu. Katru gredzenu iemērcē mīklā un apcep eļļā no abām pusēm līdz kļūst zeltaini. Nekādā gadījumā nedrīkst likt vāku, tad gredzeni nebūs kraukšķīgi.
4. Pasniedz ar mērcēm, adžiku. Var pagatavot saldskābo mērci: Sablendē tomātus, pievieno sāli, cukuru, etiķi, masu katlā uzvārīt, ļaut nedaudz sabiezēt.
Ka Tu mēģināji to darīt