Vasarā ir daudz ogas un augļu, kurus ziemā ir grūti atrast, un veikalos tos var iegādāties tikai par ļoti augstu cenu. Tāpēc labāk pavadīt nedaudz laika darbos un iesaldēt pieejamās vasaras ogas, lai vitamīnus iegūtu arī ziemā.
Kā pareizi iesaldēt ogas
Visas ogas var viegli sasaldēt, ja izvēlaties pareizo sasaldēšanas veidu. Visbiežāk ogas tiek sasaldētas veselas vai biezeņa veidā, nepievienojot cukuru vai citas piedevas. Bieži vien ogas pēc termiskās apstrādes joprojām ir sasalušas, taču šajā gadījumā jāatceras, ka tad tajās vispār nepaliek noderīgu vitamīnu, un garša pēc atkausēšanas vairāk atgādinās kompotu nekā ogas.
Ko ir vērts atcerēties
Vissvarīgākais noteikums, sasaldējot ogas ziemai, ir netīrumu nomazgāšana un sēklu izņemšana. Pēc tam, kad ogas ir rūpīgi nomazgātas, tās pēc iespējas vairāk jānožāvē, tam var izmantot papīra dvieļus. Tas ir nepieciešams, lai nebūtu liekā šķidruma – galu galā, tad, atkausējot, ogas būs ūdeņainas un negaršīgas.