0 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Recepte: Cepetis griljāžā

Santa Maria
 

Laba Ziemassvētku cepeša griljāža ir viegli pagatavojama. Šajā receptē tiek izmantotas divu veidu sinepes, rīvmaize un ola.

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas

2 ēd.k. Dižonas sinepes

2 ēd.k. Angļu sinepes

1 olas dzeltenums

1 ēd.k. cukurs

100 ml rīvmaize

50 g sviests

1 ēd.k. Santa Maria Krustnagliņas

1.5 kg šķiņķis

Pagatavošana 

1.Iestatiet cepeškrāsni 200°C temperatūrā.

2.Samaisiet sinepes, olu dzeltenumu un cukuru traukā.

3. Nogrieziet ādu un iesmērējiet šķiņķi ar maisījumu. Pārklājiet sinepju maisījumu ar rīvmaizi.

4.Lieciet šķiņķi cepamplātnē vai šķīvī. Izkausējiet katliņā sviestu.

5. Grilējiet šķiņķi apmēram 15 min. Pēc puses no cepšanas laika aplaistiet šķiņķi ar izkausētu sviestu, lai iegūtu kraukšķīgu maliņu.

6.Kad gaļa ir izcepusies, cepeti dekorējiet ar krustnagliņām un iegrieziet rakstus.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.