10 C
Rīga
piektdien, septembris 17, 2021

Recepte: kā vienkārši pagatavot māju kvasu

 

Ir sākušās karstās vasaras dienas un nedaudz atveldzēties vienmēr palīdz putojošs, burbuļojošs, auksts dzēriens. Slāpes remdēt jums ļoti labi palīdzēs māju kvass, kuru jūs pašas varat mājās pagatavot.

Sastāvdaļas:

melna maize – 300 g,
raugs – 5 g (sausais – 1 tējkarote),
cukurs – 1/2 glāze
medus – 1 tējkarote
ūdens – 3 litri

Pagatavošana:

Es paņemu melno maizi, sagriežu šķēlēs un pažāvēju cepeškrāsnī. Jo maize būs vairāk apdegusi jo kvasa krāsa būs daudz izteiktāka un tumšāka. Tad es atšķaidu raugu siltā ūdenī (100 ml) ar medu. Un gaidu kamēr virs rauga izveidojas putojošs tāds kā vāciņš.

Maizi ielieku 3 litru burkā un pievienoju cukuru. Ja vēlaties kvasu saldāku, tad lieciet klāt vairāk cukura. Pievieno medu. Leju pa virsu raugu. Burku piepildu ar siltu ūdeni (40 °), samaisu un nolieku burku siltā vietā (pārklātu ar marli vai kādu dvielīti).

2 dienās: kvass raudzējas, putojas un nogatavojas. Gatavo kvasu filtrēju un uzglabāju ledusskapī. Ja ir piparmētra, noteikti ielieciet pāris lapas burkā. Man patīk arī kvass ar rozīnēm.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!