Nepieciešams (4 porcijām)
250 g Fetaki siera
500 g tomātu
Gurķis
2 dažādu krāsu paprikas
20 g melno olīvu
2 vidēji lieli sīpoli
3 cieti vārītas olas
3 anšovu filejas
Mērcei
2 ēdamkarotes citrona sulas
3 ēdamkarotes olīveļļas
Malti melnie pipari
Sāls, cukurs
Pustējkarote sasmalcināta kaltēta oregāno
Pagatavošana
1. Tomātus no augšpuses iegriež krustveidā un blanšē. Ieplīsušo miziņu novelk, tomātus sagriež.
2. Gurķi sagriež šķēlītēs. Paprikai izņem sēklas un sagriež plānās ripiņās.
3. Sieru sagriež kubiņos. Olas noloba un gareniski sagriež četrās daļās. Anšovus sagriež strēmelītēs un olīvām notecina šķidrumu, visas salātu sastāvdaļas uzmanīgi samaisa.
4. Mērces sastāvdaļas saputo ar putojamo slotiņu. Mērci pārlej pāri salātiem. Salātus ieteicams pasniegt ar franču maizi un sarkanvīnu.
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv