Nepieciešams (4 porcijām)

250 g Fetaki siera

500 g tomātu

Gurķis

2 dažādu krāsu paprikas

20 g melno olīvu

2 vidēji lieli sīpoli

3 cieti vārītas olas

3 anšovu filejas

 

Mērcei

2 ēdamkarotes citrona sulas

3 ēdamkarotes olīveļļas

Malti melnie pipari

Sāls, cukurs

Pustējkarote sasmalcināta kaltēta oregāno

 

Pagatavošana

1. Tomātus no augšpuses iegriež krustveidā un blanšē. Ieplīsušo miziņu novelk, tomātus sagriež.

2. Gurķi sagriež šķēlītēs. Paprikai izņem sēklas un sagriež plānās ripiņās.

3. Sieru sagriež kubiņos. Olas noloba un gareniski sagriež četrās daļās. Anšovus sagriež strēmelītēs un olīvām notecina šķidrumu, visas salātu sastāvdaļas uzmanīgi samaisa. 

4. Mērces sastāvdaļas saputo ar putojamo slotiņu. Mērci pārlej pāri salātiem. Salātus ieteicams pasniegt ar franču maizi un sarkanvīnu.

 

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?