9 C
Rīga
pirmdien, oktobris 26, 2020

Grieķu salāti ar Fetaki sieru

 

Nepieciešams (4 porcijām)

250 g Fetaki siera

500 g tomātu

Gurķis

2 dažādu krāsu paprikas

20 g melno olīvu

2 vidēji lieli sīpoli

3 cieti vārītas olas

3 anšovu filejas

 

Mērcei

2 ēdamkarotes citrona sulas

3 ēdamkarotes olīveļļas

Malti melnie pipari

Sāls, cukurs

Pustējkarote sasmalcināta kaltēta oregāno

 

Pagatavošana

1. Tomātus no augšpuses iegriež krustveidā un blanšē. Ieplīsušo miziņu novelk, tomātus sagriež.

2. Gurķi sagriež šķēlītēs. Paprikai izņem sēklas un sagriež plānās ripiņās.

3. Sieru sagriež kubiņos. Olas noloba un gareniski sagriež četrās daļās. Anšovus sagriež strēmelītēs un olīvām notecina šķidrumu, visas salātu sastāvdaļas uzmanīgi samaisa. 

4. Mērces sastāvdaļas saputo ar putojamo slotiņu. Mērci pārlej pāri salātiem. Salātus ieteicams pasniegt ar franču maizi un sarkanvīnu.

 

Lai labi garšo!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 711
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 712