Nepieciešams:
– 3 līdz 4 saujas svaigu spinātu
– pilngraudu tortiljas plāksne
– 60g sasmalcinātu ciedru riekstu
– puskrūze bazilika
– viena ēdamkarote olīveļļas un 2 ēdamkarotes parmezāna siera
– viena ķiploka daiviņa
– 6 līdz 7 mazie ķiršu tomātiņi
– šķipšna sāls, ja vēlies, tad vari pievienot arī nedaudz piparus
Pagatavošana:
1. Pesto pagatavošana – sablenderē baziliku kopā ar olīveļļu, 1 ķiploka daiviņu, sāli, ciedru riektiem un parmezānu.
2. Uz cepamā papīra izklāj tortilju un liec to cepeškrāsnī (līdz 180 grādiem)
3. Kas tortilja ir gatava, tad smērē virsū pašgatavoto pesto, kārto uz pusēm sagrieztos tomātiņus, spinātus un liec cepeškrāsnī (cep 10 minūtes) uzmanies, lai pica neapdeg.
4. Kad pica ir nedaudz atdzesēta, tad pārkaisi parmezāna sieru
Lai labi garšo!
Autors: Dieviete.lv