Porciju skaits – 4
Sastāvdaļas
4 gab. vistas stilbiņi
4 ēd. k. Santa Maria apelsīnu pipari
1 kg ķirbis
2 sarkanie sīpoli
2 apelsīni
6 ēd. k. olīveļļa
2 ēd. k. kļavu sīrups
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ° grādiem.
- Cep vistas stilbiņus 2–3 ēdamkarotēs olīveļļas, līdz tie no abām pusēm kļūst brūni, pārkaisi ar apelsīnu pipariem.
- Cepamajā traukā liec sasmalcinātus dārzeņus un apelsīnu daiviņas, apslaki ar 2–3 ēdamkarotēm olīveļļas un kļavu sīrupu, pārkaisi ar sāli un pipariem, kārtīgi samaisi.
- Uz dārzeņiem liec ar garšvielām pārkaisītos vistas stilbiņus, cep cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes, līdz dārzeņi mīksti un vista izcepusies.
Kļavu sīrupa vietā var izmantot arī šķidru medu.