4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ankoras tempļi – Kambodžas vilinājums

 

Nedēļas nogalē biju aizbraukusi uz Cēsīm, un tur nobaudīju pavisam pilnvērtīgus ziemas priekus- gan tos, kas saitīti ar sniega tīrīšanu, gan arī sportiskos. Tā, esot pašā sniega viducī, atcerējos kādu valsti un vietu, kur biju vēl pirms nepilna mēneša- karsto Kambodžu. Uz Kambodžu caur Taizemi devos pati uz savu roku, padusē pasitot vien LonelyPlanet un RoughGuide ceļvedi.

Galvenais mērķis, kāpēc devos uz šo valsti, bija tieši senie tempļi – gan tie, kurus aplūkojuši jau miljoniem tūristu, gan arī tie, kur miljons tūristu vēl nav staigājuši. Šoreiz gribu pastāstīt par AnkorWat- ļoti slavenu tempļu kompleksu, kas ikdienā vienkārši mudž no tūristu grupām – un to aplūkot ir patiešām vērts. Šis tempļu komplekss celts 12.gadsimtā un pilnvērtīgi pastāvējis līdz kādam 15.gadsimta vidum, kad to daļēji izlaupīja un sagrāva siāmieši (šajā laikā Ankoras tempļu komplekss nonāca Siāmas karaļu īpašumā). Šajā kompleksā kopumā atrodas vairāki simti tempļu un tas ir patiešām liels arhitektūras brīnums milzīgā teritorijā. Tempļu ir tik daudz, ka lai tos pilnvērtīgi iepazītu, tur jāpavada pat vairākas dienas!

Iepazīstot AnkorWat, es staigāju ļoti daudz- pa vienu templi, pa otru, trešo un ceturto. Protams, jau pirmās dienas vidū, reizēm sāk šķist- nu jau pietiks, tie visi ir vienādi – tomēr katrs templis ir atšķirīgs un paliek atmiņā ar ko citu. Piemēram, templis Ta Prhom tiktāl apaudzis ar milzīgiem džungļu kokiem, ka tie ievijušies teju katrā otrajā akmenī. Tas viss izskatās tik unikāli un tik… savvaļīgi, ka šajā templī pat uzņemta daļa no filmas "Lara Krofta – kapeņu izlaupītāja" ar Andželīnu Džoliju galvenajā lomā. Man šķiet, tas arī bija templis, kas man patika visvairāk. Lūk, dažas fotogrāfijas no Ankoras tempļu kompleksa.

dsc02912_380 

dsc02918_380 

dsc02930_380

dsc02945_380

dsc02957_380

dsc02980_380

dsc02981_380 

dsc03006_380

dsc03009_380 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsVai tu lieto drošu kosmētiku?
Nākamais rakstsprocesā