5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Piektdienas vakars tango ritmos

 

Šorīt pamodos īpaši labā garastāvoklī. Ne tikai tāpēc, ka priekšā divas brīvas, skaistas un saulainas dienas, bet arī tāpēc, ka vakar vakarā biju uz brīnišķīgu un ļoti iespaidīgu koncertu. Kā jau noteikti bijāt dzirdējušas, vakar Rīgas Kongresu namā ar dejas izrādi "Ultimo Tango" viesojās Argentīnas tango deju grupa "Tango Pasion". Nu ziniet,- sen nebiju redzējusi tik krāšņu, ritmisku un kaislīgu uzstāšanos.

 

Jau pirmajās izrādes minūtēs jutu to spēcīgo un enerģisko strāvojumu, kas nāca no skatuves. Ja tā padomā, tā jau arī nemaz nav joka lieta- skatītāju uzmanību visas izrādes garumā noturēt tikai ar dejošanu vien. Bet – ar kādu dejošanu! Tā bija tik karsta, kaislīga un prātam neaptverami vienlaicīgi ātra un gracioza deja. Tik brīva, improvizēta un nesamākslota! Īpašu burvību tam visam piešķīra arī mūziķu sekstets "Sexteto Stazo Mayor", kura spēlētie skaņdarbi pilnībā saplūda ar sešu tango dejotāju pāru priekšnesumu. Sēdēju, pilnībā aizrāvusies ar ritmu un krāsām un domāju – jā, tomēr pastāv tik milzīga atšķirība starp latviešu mentalitāti un Latīņamerikas raksturu. Viņi, pretstatā mums, ir tik kaislīgi, tik atvērti un tik.. nepiespiesti, man šķiet.

Tagad saprotu, ka ne velti "Tango Pasion" horeogrāfs Hektors Zaraspe ir starptautiski atzīts horeogrāfs un baletmeistars, kas saņēmis neskaitāmas godalgas- nu varu pati apgalvot, ka viņš noteikti tās ir pelnījis!

Vēl noteikti gribēju ieteikt – ja tuvāko gadu laikā deju grupa "Tango Pasion" vēl kādreiz viesosies Latvijā, uz šo priekšnesumu nudien ir vērts aiziet!

tango_pasion_2_648

Lai Tev brīnišķīga nedēļas nogale!

Ar sveicieniem,

Anda Bīriņa,

Cosmo.lv redaktore

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsVintage
Nākamais rakstsIzmēģinām portatīvo datoru Samsung x360