12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

10 Corso Como

 

Stilīgais modes veikals 10 Corso Como Milānā ir obligāta apskates vieta katrai modes dāmai. Līdz pat 1990. gadam te bija automašīnu rezerves daļu veikala pagalms, tagad leknā iekšpagalma dārziņā ieslēpusies kādreizējās itāļu Vogue un Elle redaktores, mākslas galeriju menedžeres un publicistes Karlas Sozāni stila impērija. Unikālā vieta ilustrē tās īpašnieces izsmalcināto gaumi. Atzīšos, ka man to izdevās atrast tikai pēc ilgākas meklēšanas, taču tas bija tā vērts.

Esmu uz īstās ielas, bet, kur solītā stila un dizaina oāze? Visapkārt tikai būvlaukumi un šaubīgi tipi.

milana1_573 

Juhū, esmu to atradusi! Kad iepriekšējo reizi biju Milānā un meklēju informāciju Cosmo par tur dzīvojošajām modelēm, kāda no viņām teica, ka 10 Corso Como tēju mēdzot dzert gan Roberto Kavalli, gan citi itāļu modes korifeji.

milana2_573 

Pagalmā fonā skan instrumentālā mūzika un viss ir vienās spuldzītēs, tāpēc rodas sajūta, ka atrodos kādā Holivudas Ziemassvētku filmā. Soli pa solim šajā valdzinošajā pagalmiņā atklājas restorāns, bārs, kafejnīca, mākslas galerija, stila lietu un grāmatu veikals. Arī neliela trīs istabu viesnīca 3Rooms.

milana3_573

Un tad jau tieku pašā veikalā, kur, līdztekus visam šī brīža kulta brendu krējumam, rodama arī paša Corso Como kolekcija un jauno dizaineru tērpi. Īpaša vieta atvēlēta Karlas Sozāni favorītam Azzedine Allaia. Un, protams, viss pārējais, kas nu šādām vietām piedien – iespaidīga apavu kolekcija (sākot no Prada un beidzot ar Manolo Bhlanik), aksesuāri un dizaina priekšmeti.

Fotogrāfēt te gan nedrīkst, un jau pēc pirmā mēģinājuma mēs nopelnījām rājienu. Tāpēc to, kā te sīro japāņu tūristi (viņi arī bija gandrīz vienīgie, kuri kaut ko reāli ari nopirka), tev nāksies iedomāties pašai. Starp citu, tieši uz mazo japāņu lielajiem naudas maciņiem šobrīd lielā mērā "turoties" itāļu modes nami. 

milana4_573

Pēc tam dodamies uz augšstāvā esošo grāmatnīcu, kas dizaina, modes, mākslas un fotogrāfiju grāmatu izvēlē noteikti ir viena no labākajām Eiropā. To pašu var teikt arī par CD sadaļu! Turklāt te ir ērti krēsli un mājīga noskaņa, tāpēc personīgi es vismaz stundu nosēdēju vienā no tiem un šķirstīju visdažādākās grāmatas.  milana8_573 

Noteikti iegriezies vēl arī mākslas galerijā. Te bijušas personālizstādes teju visiem slavenākajiem mūsdienu mākslas fotogrāfiem.

milana7_573 

Starp citu, tiem, kas še vienreiz pabijuši, Corso Como kļūst par vietu, bez kuras neviens Milānas apmeklējums nešķiet pilnīgs, jo te vienkārši ir patīkami būt. Pat tad, ja Kavallli vietā ir japāņu tūristi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.