0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Vai kosmētikas vergi?

 

Kā tu domā, vai tu varētu mierīgi dzīvot bez sejas un ķermeņa krēmiem? Es laikam nē, jo pat tad, ja man kaut kas no tik ierastā kosmētikas komplekta trūkst uz vienu dienu, tad rodas kaitinoša ne komforta sajūta, it kā es būtu aizmirsusi uzvilkt mugurā kaut ko ļoti svarīgu.

Manai draudzenei gan ir izdevies atteikties no ķermeņa krēmiem un dušas želejām. Viņa vidusskolā vienkārši izlēma, ka pietiek savu ķermeni pārbaudīt ar dažādiem vairāk vai mazāk ķīmiskiem kosmētikas produktiem. Sākumā neesot bijis viegli pierast pie tā, ko tikai ūdens sniedz ādai, un pretoties kārdinājumam noziesties ar taukainu krēmu, taču nu jau 10 gadus viņas vienīgais sabiedrotais ir ūdens. Vēl arī medus, ja tiek iets pirtī. Un āda draudzenei ir tikpat mīksta kā man – regulārai ķermeņa krēmu lietotājai.

Tāpat ir ar vīriešiem. Reti kurš no viņiem lieto sejas un ķermeņa krēmus, taču vienīgais raupjums, ko esmu manījusi uz viņu augumiem, ir bārdas rugāji. Un tieši tādēļ man nav pārliecības, ka mums patiešām ir vajadzīgi visi tie acu, sejas un ķermeņa krēmi. Kaut savu prieciņu tie sagādā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.