15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Rūpējies par savu ādu!

 

Ar prieku paziņojam, ka no visu iesūtīto jautājumu autorēm esam izlozējuši trīs laimīgās, kas balvās iegūst "Lierac" kosmētikas produktus! Šoreiz sveicam Vinetu M., Daci G. un Kristīni J. Ar uzvarētājām sazināsimies personīgi!

Lūk, arī atbildes uz jautājumiem:

Labdien. Man uz plakstiņa ir uzmetusies maza kārpiņa! Kā lai no tās atbrīvojos?

No kārpiņas var viegli atbrīvoties, veicot vienu lāzerprocedūru, t. i., noslīpējot šo veidojumu ar ķirurģisko lāzeru. Mazā brūcīte kārpiņas vietā sadzīs 3 dienu laikā.

Sakiet, lūdzu, vai ir iespējams noņemt no sejas pumpiņas, no kurām aug matiņi. Vai vismaz iespējams no šiem matiņiem uz visiem laikiem atbrīvoties? Cik zinu, fotoepilācija noņem tikai tumšos matiņus un tiem jābūt vismaz 0,5 cm gariem, bet, ja šie matiņi ir gaiši un nav tik gari, vai ir iespējams ko citu pasākt, izņemot regulāri tos izraustīt?
Lai varētu izvērtēt, vai veidojumi, par kuriem runājat, ir labdabīgi un vai drīkst likvidēt to virsmā augošos matiņus, man būtu nepieciešams Jūs konsultēt klātienē. No matiņiem atbrīvoties uz visiem laikiem nav iespējams. Gaišiem matiņiem ne foto, ne lāzerepilācija nepalīdzēs, jo šīs aparatūras nespēj iznīcināt šāda veida matiņus. Jūsu gadījumā diemžēl varu ieteikt tikai nevēlamos mariņus nogriezt, jo regulāra matiņu izraušana, piemēram, dzimumzīmes virsmā, var radīt nelabvēlīgas izmaiņas tajā.

Man no pūtītēm ir palikušas rētas, tās veidojas praktiski katru reizi pēc pūtītes. Kā uzveikt rētas?
Lai rētas neveidotos, ir ļoti svarīga pareiza pūtīšu ārstēšana, kā arī pareiza kosmētikas izvēle sejas ādas ikdienas kopšanā. Tas, ka pēc pūtīšu uzsūkšanās paliek rētas, nav normāli. Rētas var ārstēt, izmantojot dažādas lāzerprocedūras. Taču rētas ārstēt ir daudz grūtāk nekā izārstēt pūtītes. Būtu nepieciešama dermatologa konsultācija klātienē.

Sveicināti! Superīga iespēja. Es nesaprotu, kā ir jālieto krēms ap acīm. Vai sākumā uzklāt krēmu ap acīm, kur tad paliks sejas krēms??? Vai sākumā jāliek sejas krēms pa visu seju, neaiztiekot acu zonu, vai sākumā lietot krēmu ap acīm un tad pārējo krēmu uzsmērēt uz sejas. Katru reizi to daru, kā pagadās. Mīļš paldies.

Pareizi būtu vispirms uzklāt krēmu, kas domāts zonai ap acīm, un pēc tam krēmu sejas ādas kopšanai.

_aqualia_eye_200

Pēdējā pusgada laikā man ir parādījusies problēma ar sejas ādu. Līdz šim, protams, bija parastās pinnes, bet nekas cits. Tagad man metas uz ādas sāpīgas pumpas, pārsvarā ar baltiem galiem, tās metas vaigu zonā un uz kakla zonas, kā arī izteikti uz zoda līnijas visas sejas garumā. Tās ir ļoti sāpīgas un nemetas pa vienai, bet vismaz kādas 3 kopā vienā vietā. Kāds varētu būt iemesls, kāpēc tā notiek un kāds būtu risinājums? Esmu izmēģinājusi ļoti daudz ko, bet diemžēl tas nepalīdz.
Jums varēs palīdzēt tikai un vienīgi dermatologs. Klīniskā aina, ko esat aprakstījusi, liecina, ka sejas un kakla ādā ir diezgan nopietni iekaisumi, kuru ārstēšanā ir nepieciešama medikamentoza terapija. Pašārstēšanās un tikai kosmetoloģiskas procedūras te diemžēl nelīdzēs, tās var visu šo procesu tikai pasliktināt.
Labdien! Kāpēc āda vaigu rajonā bieži vien ir ar paplašinātām porām un zem ādas veidojas cieti bumbulīši, kas ļoti sāp, izspiežot tie ir pilni ar strutām un veidojas gandrīz visu laiku ar pāris nedēļu intervālu? Kā ar to cīnīties? Paldies jau iepriekš!
Pēc Jūsu aprakstītās klīniskās ainas drīzāk sliecos domāt, ka tās varētu būt iekaisušas pinnes jeb pustulas. Process ir ilgstošs, un ar pašārstēšanos te vien nebūs līdzēts. Noteikti nepieciešama dermatologa konsultācija klātienē. Ārstēšanas shēmu neizklāstīšu, jo pirms terapijas sākšanas jābūt precīzai diagnozei.

Sveiki! Mani interesē, vai iespējams bez kosmētiskajām manipulācijām pareizi noteikt manu ādas tipu un problēmu, jo man ir paniski bail no visa veida savādām skaņām un man vienkārši varētu palikt slikti. Bet vēlos uzzināt, vai ir iespējams manu ādu izārstēt tikai ar dažādiem medikamentiem un bez kosmētiskajām manipulācijām. Liels paldies!

Dermatologs var noteikt ādas tipu bez papildu ierīcēm un nepieciešamības gadījumā ieteiks vajadzīgo medikamentozo terapiju.

Esmu dzirdējusi, ka seja ir sadalīta zonās un katra zona atspoguļo kāda iekšējā orgāna darbību. Ja metas pumpas ne tikai pusaudža gados, bet arī vēlāk, piemēram, uz zoda, tad jāsāk satraukties, ka ir kaut kādi iekšējo orgānu traucējumi. Jautājums tāds, kādas ir šīs zonas (man, piemēram, pastiprināti metas pumpas uz zoda)? Kurā vecumā un kādas ir pazīmes, kad man būtu jāsāk nopietni satraukties?
Austrumu medicīnā ir uzskats, ka cilvēka iekšējo orgānu darbību atspoguļo sejas āda. Piemēram, ja ir izsitumi, kas lokalizējas vairāk zoda rajonā, tad visdrīzāk problēmu cēlonis varētu būt izmaiņas nieru darbībā. Lai precīzi varētu pateikt, vai tā tas ir Jūsu gadījumā, būtu nepieciešama rūpīga izmeklēšana (anamnēze, asins un urīna analīzes, USG vēdera dobuma orgāniem). Jums nepieciešama dermatologa konsultācija klātienē.

Vispirms nespēju tikt vaļā no savas atkarības – pumpu spiešanas, man ir paplašinātas poras uz vaigiem un jo īpaši uz deguna. Vēl uz deguna ļoti lobās āda, tā kā tas notiek gandrīz nepārtraukti, deguns izskatās sarkans. Uz tā ir visas iespējamās problēmas, jo tas ir klāts ar melnajiem punktiem, daži tādi ir arī uz vaigiem un zoda, uz pieres mazāk. Ar ko man būtu jāsāk? Es biju atteikusies no pumpu spiešanas kādas 3 nedēļas, bet strutainu pumpu sametās tik daudz, ka sejas izskats bija šausminošs, āda ir briesmīgā stāvoklī. Iesakiet, lūdzu, kaut ko. Es nedzīvoju Rīgā.
Jums noteikti būtu jāsāk ar konsultāciju pie dermatologa, jo iekaisušus, strutainus izsitumus nav iespējams izārstēt ar kosmētiskiem līdzekļiem. Lai precizētu diagnozi un izvēlētos labākos medikamentus Jūsu problēmu atrisināšanai, nepieciešama konsultācija klātienē. Sarkanos asinsvadus uz deguna iespējams likvidēt ar 2-3 lāzerprocedūrām. Ādas lobīšanos var labi novērst ar pareiziem ādas kopšanas līdzekļiem, bet to varu ieteikt, izvērtējot Jūsu ādas vispārējo stāvokli.

Sveiki! Gribēju uzzināt, kā visefektīvāk atbrīvoties no mazām pumpiņām (dažas ir ar strutām) uz rokām un muguras? Vai to ir iespējams izdarīt pie kosmetologa-dermatologa, un cik tas varētu maksāt? Mani nomoka vēl viena problēma, labajai rokai starp 2 pirkstiem ik pēc kādām 3 nedēļām āda apsarkst, kļūst grubuļaina, līdz paliek jēla un sulo, tad pēc 2 dienām tā pārklājas ar krevelīti un sāk dzīt. Un tā tas atkārtojas jau 10 mēnešus… Kādēļ tas tā varētu būt? Un ko darīt lietas labā? Un pēdējais – ko darīt, lai pēc epilācijas padusēs neieaugtu spalviņas? Paldies par atbildēm!
Manuprāt, Jūsu problēma ir iekaisuši acne (piņņu) izsitumi, kas vairāk lokalizējas uz rokām un muguras. Lai izvērtētu, kas tie ir par izsitumiem starp rokas pirkstiem, noteikti nepieciešama dermatologa konsultācija – diagnozes precīzai uzstādīšanai un, ja būs nepieciešams, ārstēšanas taktikas izvērtēšanai. Konsultācija pie dermatologa maksā no 15 līdz 25 latiem.

Ja ir ieaugošu matiņu problēma, tad visefektīvākā ir lāzerepilācija gan šīs problēmas novēršanai, gan profilaksei. Bet, ja lāzerepilācija Jums pašreiz nav pieejama, tad ieteiktu mājas apstākļos pirms un pēc epilācijas veikšanas ādu noteikti dezinficēt, piemēram, ar kliņģerīšu tinktūru, un pēc tam uzklāt Bepantēna krēmu.

Sveiki! Gribēju uzdot jautājumu par pinnēm. Man tās parādās atkal un atkal. Vienu dienu aizgāju pie kosmetologa uz sejas ādas tīrīšanu. Viss bija labi, bet pēc dažām dienām atkal visa seja bija ar pinnēm. Cenšos pirkt tikai labus sejas kopšanas līdzekļus pret pinnēm, bet pinnes nepazūd! Kāpēc tā notiek?!
Jums noteikti nepieciešama dermatologa konsultācija. Dermatologs nozīmēs nepieciešamos izmeklējumus, izstāstīs iespējamo terapijas taktiku, kā arī pastāstīs par sejas kopšanu atbilstoši ādas tipam, jo tikai ar kosmetoloģiskām sejas ādas tīrīšanām piņņu gadījumā būs par maz.  

Sveiki! Vēlējos uzzināt, kā cīnīties ar plīsušajiem asinsvadiem? Man tādu uz sejas ir diezgan daudz. Vienu vislielāko "zvaigznīti" pirms dažiem gadiem likvidēju ar lāzeru, bet ir palikuši vēl citi. Vai tiešām ar tiem citādāk nevar cīnīties? Krēmi nelīdzēs? Varbūt jālieto kādi vitamīni, lai novērstu jaunu "zvaigznīšu" veidošanos?
Plīsušos asinsvadus uz sejas ir iespējams likvidēt tikai ar lāzeru. Diemžēl citu efektīvu līdzekļu nav, jo asinsvadi atrodas ādā tādā dziļumā, ka tikai gaismas lāzers spēj tos "salipināt", t. i., likvidēt. Ja ir sejas ādas kuperoze (t.i., paplašināti asinsvadi ), tad, lietojot pareizus sejas ādas kopšanas līdzekļus, var nedaudz ierobežot jaunu paplašinātu asinsvadu veidošanos, kā arī padarīt tos mazāk pamanāmus (atbilstoši tonālie līdzekļi). Jūsu asinsvadiem patiks visi vitamīnu C un rutīnu saturošie produkti!

Sveiki! Šī problēma neskar mani, bet gan manu draugu, un es gribu viņam palīdzēt. Viņam uz muguras regulāri parādās ļoti sāpošas pinnes, kas sākumā ir tikai sarkanas, bet vēlāk parādās arī strutaina galviņa, arī uz sejas viņam metas diezgan daudz pinnes. Vai jūs varētu ieteikt, kā labāk ar tām cīnīties? Paldies, jau iepriekš!
Jūsu draugam nepieciešama dermatologa konsultācija, lai veiktu izmeklējumus, uzstādītu diagnozi un ieteiktu ārstēšanas taktiku. Tikai ar ādas kopšanas līdzekļiem viņa ādas problēmas gadījumā būs par maz. Tas, ka pinnes ir sāpīgas un ar strutainu galviņu, liecina, ka ir nopietns iekaisuma process un bez adekvātas medikamentozas terapijas te neiztikt.

Sveiki! Man vienmēr ir sarkani vaigi, dažkārt citi domā, ka es visu laiku sarkstu! Taču patiesībā sārtums ir vienmēr un parasti pastiprinās, mainoties vides apstākļiem, ieejot no āra telpā vai arī otrādi. Noņemot kosmētiku un tuvu ielūkojoties spogulī, redzu, ka uz vaigiem ir pilns ar sīku asinsvadu tīklojumu. Vai man ir pamats domāt, ka man ir bojāti asinsvadi, kas parasti parādās sievietēm pēc 40 gadiem? Vai es savos 24 gados varu veikt sejai lāzerprocedūru, vai tas neietekmēs ādas ātrāku novecošanu? Paldies!
Sejas ādas kuperozei (t.i., paplašinātiem asinsvadiem) labi palīdz lāzerprocedūras. Lai efekts būtu ilgnoturīgs, parasti nepieciešamas vismaz 3-4 procedūras ar viena mēneša intervālu. Lāzerprocedūras neietekmē sejas ādas ātrāku novecošanos. Paplašināti asinsvadi var būt iedzimti, kā arī dažreiz dzīves laikā iegūti. Ļoti svarīga ir arī pareiza kuperozas ādas kopšana, bet pareizo līdzekli vislabāk varēs ieteikt dermatologs.

Kādi var būt cēloņi pinnēm un pumpām uz sejas? Vai, dzerot daudz ūdeni, uzlabosies vielmaiņa un sejas izsitumu samazināsies?
Lai precīzi noteiktu piņņu rašanās iemeslu, būtu vajadzīgi papildu izmeklējumi, piemēram, ultasonogrāfiskā mazā iegurņa orgānu apskate un hormonāli izmeklējumi, jo pinnes var norādīt arī uz ginekoloģisku vai endokrinoloģisku saslimšanu. Piemēram, tā var izpausties policiklisko olnīcu sindroms. Nezinot diagnozi, nevaru dot nekādus konkrētus ieteikumus, taču gribu iedrošināt, visas problēmas ir atrisināmas! Ūdeni vajag dzert apmēram 2 litrus dienā, bet tikai ūdens sejas izsitumu daudzumu nesamazinās.

Esmu ļoti liela dabisku produktu cienītāja, tādēļ mans jautājums būs pavisam vienkāršs. Ar kādām dabas metodēm Jūs ieteiktu cīnīties gan pret sausu ādu, it īpaši ziemā, gan pret pinnēm un pūtītēm? Kā iegūt starojošu, skaistu ādu, nelietojot tonālo krēmu diendienā! Speciālistam jau noteikti ir zināmi visādi dabiski knifiņi. Jo, kā zināms, liela daļa no tā, ko liekam uz ādas, iesūcas tajā un iekļūst mūsu organismā. Jau tā ikdienā jāsamierinās ar netīru gaisu. Gribētos sevi lutināt ar pēc iespējas dabiskākiem produktiem.
Ja vēlaties ar dabiskiem līdzekļiem cīnīties pret sausu ādu, tad vispirms ieteiktu iekļaut ēdienkartē zivis, vislabāk treknās. Forele un lasis ir bagāti ar omega-3 taukskābēm, kas lieliski mitrina un uzlabo ādas turgoru (tvirtumu). Lai neveidotos pinnes, uzturā jābūt cinkam un kalcijam. Daudz cinka ir jūras produktos, austerēs, kā arī tītara gaļā. Arī piena, liesa siera, olu un jogurta lietošana uzlabos sejas ādas izskatu. Un vēl – lai āda izskatītos svaiga un vesela, dzeriet daudz ūdens, jo ūdens izskalo no organisma toksīnus un vielmaiņas galaproduktus, kā arī mitrina ādu.

Man ir jaukts ādas tips – vaigi un zods normāla tipa, piere – taukaina, bet deguns man vienmēr (izņemot vasaras) ir tik sauss, ka nepārtraukti iet nost āda, kaut gan uz nakti uzklāju mitrinošu sejas krēmu, īpaši bagātīgi deguna zonā. Vai ir iespējams mainīt ādas tipu? Kas būtu vainojams pie deguna ādas lobīšanās, un kā to novērst?
Deguna ādas lobīšanās iemesli var būt dažādi. Tā var būt arī dermatoloģiskas saslimšanas pazīme. Cik saprotu no Jūsu apraksta, šī problēma ir ļoti ilgu laiku, tādēļ ieteiktu atnākt pie manis konsultēties klātienē, jo novērst ādas lobīšanos tikai ar kosmētiskiem ādas kopšanas līdzekļiem Jūsu gadījumā nebūs iespējams. Domāju, ka būs nepieciešama medikamentoza terapija.

Esmu ievērojusi, ka tonikus sejai ražotāji piedāvā pudelēs ar dozatoru un bez. Visizplatītākais lietošanas veids ir samitrināt vati un notīrīt seju. Man pašai patīk izsmidzināmie. Tomēr man nav skaidra tonika funkcija – vai tā ir daļa no sejas attīrīšanas vai arī mitrināšana, barošana. Ja toniks sniedz ādai papildvielas (kas, piem., nav sejas kremā), tad izdevīgāk man šķiet izpūst to uz ādas.
Tonika funkcija ir normalizēt sejas skābju un sārmu līdzsvaru (ph) pēc kosmētikas noņemšanas. Toniks nemitrina un nebaro ādu. Ja vien iespējams, sejas tīrīšanu vislabāk pabeigt, izmantojot toniku. Lai arī cik saudzējošs ādai ir kosmētiskais pieniņš, ar to tīrot seju, ādas mikroflora un ph līmenis tiek izjaukts, un toniks (jeb losjons) palīdz atjaunot ādas ph līmeni.

Sakiet, lūdzu, kādas kosmētiskas procedūras būtu vajadzīgas sausas ādas īpašniecei ap 30 gadu vecumu?
Ja āda ir sausa, ieteiktu maigu sejas ādas attīrīšanas procedūru un mitrinošas maskas ar hialuronskābes līdzekļiem, kas ļoti labi un dziļi mitrina ādu. Varat sevi palutināt ar dažādām aromaterapijas procedūrām. Reizi mēnesī Jūsu ādai patiks arī ķīmiskā pīlinga procedūras.

Kāds ir vienkāršākais veids mājās apstākļos sejas tipa noteikšanai?
Āda ir sausa, ja uz tās nav redzamas paplašinātas poras, tā ir smalka un plāna un pēc mazgāšanas ar ūdeni ir velkoša sajūta, tāpēc tūdaļ ir vēlme uzklāt krēmu.

Āda ir taukaina, ja uz tās redzamas poras, tā taukojas (spīd) un pa reizei nepatīkami pārsteidz ar izsitumiem (piemēram, pinnēm).

Āda ir jaukta tipa, ja uz pieres, deguna un zoda tā ir taukaina, bet uz vaigiem sausa vai normāla.

Sveiki! Bieži apmeklējot sejas tīrīšanas procedūras, seja paliek tīra, bet tā stipri ātrāk noveco, zaudē jaunības spīdumu. Ko Jūs ieteiktu darīt šajā gadījumā (man ir problemātiska sejas āda, pinnes, apsārtumi, kapilāri)? Paldies!

Pirms dodaties pie kosmetologa, vēlos ieteikt konsultēties pie dermatologa, jo tikai ārsts-dermatologs varēs nozīmēt pareizo terapiju piņņu ārstēšanā. Ādas apsārtumu un paplašinātos kapilārus var labi likvidēt ar divām, trijām lāzerprocedūrām. Kosmetologs var ādu palutināt, bet dermatoloģiskas problēmas labāk uzticēt speciālistam – dermatologam.

Sveiki! Man ir tikai 17 gadi, bet mana āda neizskatās kā citām šajā vecumā! Mana āda neizskatās gluda, un ādā ir mazas bedrītes. Vai varat ko ieteikt? Paldies jau iepriekš!
Cik saprotu – Jūsu problēma ir rētas uz sejas. Lai ieteiktu nepieciešamo terapiju, vajag atnākt uz konsultāciju, jo, neredzot Jūs, pareizo ārstēšanas shēmu nevaru piemeklēt.

Labdien! Mans vīrs (30 g.) ļoti pārdzīvo par savu izskatu. Viņam ap acīm un uz deguna ir izteikti redzams asinsvadu tīkojums. Tas izveidojies 16-18 gados. Esmu pirkusi attiecīgus krēmus no Eveline, Avon u.c., bet rezultāta nav. Mani tas dzen izmisumā, jo sava kompleksa dēļ vīrs sabiedriskos pasākumus neapmeklē vispār un doma par ķirurģiju vai lāzeru viņu skar depresīvi, tāpēc, lūdzu, iesakiet, ko vēl varētu darīt, neizmantojot lāzerterapiju. Un vēl – nezinu, ko darīt ar savām kartupeļu vagām, kas rotā manu seju pat tad, kad nesmaidu. Tās velkas no deguna līdz vaigu bedrītēm un nekādi nav izskaužamas. Seju attīru, mazgāju, tonizēju, mitrinu, baroju, palutinu ar masku, izmantoju skrubi, kā pieļaujams, bet āda nav tvirta, starojoša. Paldies.
Diemžēl neviena cita metode, izņemot lāzerprocedūru, nevar likvidēt asinsvadu tīklojumus. Dažreiz ir nepieciešama tikai viena procedūra, lai šo problēmu atrisinātu! Neviens krēms nedarbosies tik dziļi ādā, lai likvidētu (izārstētu) saplīsušu asinsvadu tīklojumu. Novēlu Jūsu vīram drosmi un atnākt uz Lāzerplastikas klīniku. Iedrošiniet viņu! Procedūra nav tik sāpīga un nepatīkama!

Lai piemeklētu labāko grumbu likvidācijas metodi, ir nepieciešams konsultēt klātienē. Radikāla metode, lai likvidētu gravitācijas grumbas, par kurām minējāt savā jautājumā, ir to uzpildīšana ar hialuronskābes preparātiem. To efektivitāte ilgst no 8 līdz 12 mēnešiem. Pēc tam šīs injekcijas ir jāatkārto.

Kā rūpēties par problemātisku ādu? Man uz zoda veidojas tādas kā sīciņas pumpiņas, lobās āda un ir apsārtums. Lietoju kliņģerīšu ziedi un dzeru alus rauga tabletes, bet rezultāta īsti nav… Ko darīt? Kā rūpēties?

Vispirms ir nepieciešams noskaidrot, vai izsitumi uz zoda ir dermatīts, pinnes vai alerģiska reakcija. Kā arī, lai ieteiktu atbilstošu sejas kopšanas līdzekli, būtu nepieciešams konsultēt klātienē. Problemātiskas ādas iemesli var būt ļoti dažādi, tādēļ arī piemeklēt atbilstošu līdzekli var tikai pēc individuālas apskates.

Labdien! Kāpēc uz pieres zem ādas veidojas sabiezējumi, no kuriem āda paliek reljefaina? Vizuāli tas nekas traks nav, bet, tuvāk ieskatoties, nav īpaši glīti. Kā kopt ādu, lai tā būtu gluda un nekas tāds neveidotos?
Pēc aprakstītās klīniskās ainas sliecos domāt, ka tās ir tauku dziedzeru cistiņas vai arī tauku dziedzeru hiperplāzija. Viena no ārstēšanas metodēm – lāzerslīpēšana. Precīzai diagnozes uzstādīšanai un pareizai ārstēšanas taktikas izvēlei nepieciešama konsultācija klātienē.

Lūdzu, sakiet, kādas kosmētiskas procedūras būtu jāveic mājās un kādas jālūdz kosmetologam noteiktā vecuma posmā, lai varētu ilgāk saglabāt ja ne mūžīgo jaunību, tad vismaz jaunību gan?
Mājas apstākļos sejas ādas tvirtuma uzlabošanai var regulāri (piemēram, 2 reizes nedēļā) likt mitrinošās maskas. Pie kosmetologa – augļskābju procedūru kurss 2 reizes gadā. Jūsu ādas ikdienas kopšanai ieteiktu RoC attīrošos līdzekļus un Hydra+ Bio Active Combi 40 bioaktīvo mitrinošo krēmu normālai sejas ādai ar SPF 15. Tā sastāvā esošie jaunās paaudzes mitrinātāji Hydrovance® mitrina sejas ādu 24 h.

Sveicināti! Mani jau ilgāku laiku nomāc kāda problēma – ik pa laikam uz sejas sametas dažādas pinnes, no kurām pēc tam paliek rētas. Rētas ir arī no vējbakām, ar kurām slimoju bērnībā. Vai ķīmiskais pīlings varētu ko līdzēt lietas labā? Vai varbūt ir kāda saudzīgāka metode? Esmu dzirdējusi, ka pēc ķīmiskā pīlinga ilgāku laiku ir sarkana un sakairināta sejas āda.

Ja pinnes un pūtītes parādās no jauna, nepieciešama dermatologa konsultācija, tieši dermatologs ieteiktu pareizāko ārstēšanas shēmu. Ja ir vairāk par 3-4 pūtītēm, kosmētiskās procedūras ir kontrindicētas, lai nenotiktu iekaisuma procesa tālāka izplatīšanās audos.
Rētu likvidācijas labāko metodi varētu ieteikt dermatologs un kosmetologs. Jā, ķīmiskais pīlings var nedaudz uzlabot (mazināt) rētas, bet tā nav vienīgā un efektīvākā rētu likvidācijas metode. Pēc ķīmiskā pīlinga 3-4 dienas sejas āda ir sarkana un nedaudz sakairināta. Šos simptomus var mazināt, lietojot labus sejas ādas kopšanas līdzekļus, piemēram, RoC PURIF-AC PURIF-ACTM Nettoyant Purifiant attīrošo želeju taukainai, problemātiskai ādai. dziļi attīra sejas ādu, to nesausinot, maigi noloba atmirušās ādas šūnas un dziļi iztīra poras. PURIF-ACTM Lotion Exfoliante ir nolobošs losjons, kas dziļi iztīra, savelk un sašaurina poras, samazina komedonu veidošanos. PURIF-ACTM Emulsion Correctrice Imperfection ir koriģējoša emulsija taukainai ādai. Šis trīskāršas iedarbības mitrinošais krēms attīra sejas ādu, mazina pastiprinātu tauku sekrēta izdalīšanos, mazina baktēriju pastiprinātu vairošanos.

Sveiciens! Nu jau ilgāku laiku mani uztrauc tādi kā izsitumi uz rokām, pie pleciem. Āda izskatās tā, it kā visu laiku būtu auksti. Diezgan grūti to izstāstīt, bet liekas, ka jūs zināt, par ko varētu būt runa. Jo esmu redzējusi tādu ādu daudziem – āda ir neveselīga un sausa. Cik ir mēģināti dažādi krēmiņi un losjoni, tāpat nekas nemainās. Ko jūs ieteiktu? Jau iepriekš paldies! Veiksmi turpmākajā darbā!
Spriežot pēc apraksta, šī problēma ir tauku dziedzeru nosprostošanās jeb folikulārā keratoze. Ādas kopšanai vienu reizi nedēļā var ieteikt maigu ķermeņa ādas skrubi, piemēram, Foaming body scrub (putojošs ķermeņa skrubis no Seaderm) vai Seaderm Exfoliating soap with seaweed ziepes-skrubi ar jūras aļģēm. Pēc dušas un vannas iesaku mitrināt ādu ar Seaderm Restructuring emulsion vai Seaderm Restructuring cream with Sea Fenne atjaunojošo krēmu vai emulsiju ar jūras fenheli. Piemērots būs arī RoC Hydra+ Bio Active Body mitrinošais pieniņš sausai ķermeņa ādai.

No kosmetoloģiskām procedūrām vēlos ieteikt pīlingus ar Seaderm Dead Sea Crystals jūras sāli un ietīšanas procedūras ar aļģēm.

Sveiki! Sakiet, lūdzu, kādas procedūras man ir jāveic, lai atgūtu skaistu un starojošu sejas ādu?!? Uz sejas ir daudz mazu rētu, kuras palikušas no pinnēm, vēl ir melnie punkti, un diezgan bieži uz zoda parādās pumpas un ne jau parastas, bet gan līdzīgas augoņiem. Man jau ir 20 gadi, bet reizēm vēl izskatos pēc tīnes! Vai tiešām es no pinnēm uz sejas netikšu vaļā un neiegūšu skaistu, tīru un apkārtējo sajūsmas vērtu seju? Ceru uz Jūsu atbildi! Ar cieņu, Kristīne
Ja pinnes un pūtītes parādās no jauna, nepieciešama dermatologa konsultācija, tieši dermatologs ieteiks pareizāko ārstēšanas shēmu. Ja ir vairāk par 3-4 pūtītēm, kosmētiskās procedūras ir kontrindicētas, lai nenotiktu iekaisuma procesa tālāka izplatīšanās audos.

Rētu likvidācijas labāko metodi var ieteikt dermatologs un kosmetologs. Ķīmiskais pīlings var nedaudz uzlabot (mazināt) rētas, bet tā nav vienīgā un efektīvākā rētu likvidācijas metode. Rētas var balināt (padarīt gaišākas) vai izlīdzināt ādas reljefu (ādu padarīt gludāku). To veiksmīgi var panākt, izmantojot dažādas lāzerprocedūras.

Skaistai un starojošai sejas ādai vēlos ieteikt RoC PURIF-AC PURIF-ACTM Nettoyant Purifiant attīrošo želeju taukainai, problemātiskai ādai. Tā dziļi attīra sejas ādu, to nesausinot, maigi noloba atmirušās ādas šūnas un dziļi iztīra poras. PURIF-ACTM Lotion Exfoliante nolobošais losjons dziļi iztīra, savelk un sašaurina poras, samazina komedonu veidošanos. PURIF-ACTM Emulsion Correctrice Imperfection koriģējošā emulsija taukainai ādai ir trīskāršas iedarbības mitrinošs krēms, kas attīra sejas ādu, mazina pastiprinātu tauku sekrēta izdalīšanos, mazina baktēriju pastiprinātu vairošanos.

restructuring_emulsion_ar_fenheli_200

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsVai kosmētikas vergi?
Nākamais rakstsPar bijušajiem