8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Mīlestība atnāk vienmēr

 

 Nesen Tvnetā lasīju diskusiju par mīļākajiem un krāpšanu. Kāds puisis bija uzrakstījis vēstuli, ka viņš ir precētas sievietes mīļākais un īsti nezina, kā dzīvot tālāk, jo starp viņu un sievieti viss ir ļoti labi, bet viņa negrasās šķirties no vīra.  

Runājot par mīļākajām un mīļākajiem ir tikai viena lieta, ar ko es varētu padalīties. Pieņemu, ka vairums attiecību izveidojas uz "nekādu jūtu, tikai sekss" pamatiem, abi to vismaz kādu laiku ievēro un tad skatās, kas iznāk. Tās ir atrunātas attiecības, kad vismaz izejas punkts ir skaidrs. Bet dzīvē notiek arī savādāk: kad sieviete IEMĪL precētu vīrieti. Šajā portālā vien ir desmitiem šādu aprakstītu gadījumu. Iespējams, viņa no sākuma arī domā "tikai sekss", bet jūtas tikai pieaug, gribas būt kopā arī brīvdienās un svētkos. Gribas piekļauties naktīs un zvanīt tad, kad vajag, nevis tad, kad drīkst. Tad sākas grūtības.

Ai, nu ko es vēl vairāk par to rakstīšu. Tādas situācijas ir zināmas. Tas, ko gribētos novēlēt metienēm, kuras izvēlas būt par mīļākajām: zināt, ka viņas, visticamāk, ir vīrieša laulības glābējas. Pie mīļākās vīrietis sakārto sevi, apmierina tās vajadzības, kuras mājās negrib vai nevar, un rezultātā viņam šāda dzīve ir puslīdz panesama. Diez vai viņš izvēlēsies palikt kopā ar mīļāko, un, atklāti runājot, ja viņš šādi aiziet no vienas sievas, tikpat labi aizies arī no nākamās. Īsta mīlestība? Nenoliedzu. Ticu, ka ļoti retos gadījumos var būt arī tā.

Bet brīdī, kad mīļākā nolemj šīs attiecības pārtraukt, ļoti iespējams, ka izjuks arī laulība. Vai arī vīrietim uzradīsies cita mīļākā. Jo bez tā, ko vīrietis guva pie mīļākās, viņš nevar vai negrib dzīvot. 

Domāju, ka būt par mīļāko, kura mīl, ir diezgan liels pārbaudījums gan attiecību laikā, gan pēc tam, kad jāsecina, ka pāris gadus savas dzīves esi bijusi mīļākā, kaut pasaulē ir tik daudz fantastisku vīriešu, kuri gribēs ar tevi būt arī svētkos un pa naktīm. Un vēl trakāk – ir kāds viens, kurš tevi jau ilgi meklē, bet nevar atrast, jo tu izvēlies pusdzīvi pusattiecībās.

Droši vien, ka katrs savā dzīvē sastopas ar kādu no aspektiem, kas saistīts ar mīļāko – vai nu pats par tādu kļūst, vai tiek krāpts, vai ir vienreiz krāpis un tagad mokās ar sirdsapziņas pārmetumiem… Visās šajās situācijās pats galvenais neaizmirst, ka tikai tu pati dzīvo šo dzīvi, izdari izvēles, priecājies un ciet, un nes par to visu atbildību. Un ka mīlestība atnāk vienmēr – ja vien tu to vēlies un esi gatava to sagaidīt. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.