2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Tu klausies, viņi maksā

 

No pirmdienas, 9.jūnija plkst.9 latviešu mūzika atkal pieejama par brīvu! Sadarbībā ar sulas dzērienu Fruts Activ portālā Platformamusic.lv bez maksas var lejuplādēt 30 000 dziesmas. Bezmaksas lejupielāžu limits ir 10 dziesmas vienam reģistrētam lietotājam dienā, nākamās dziesmas iespējams ielādēt pēc 24 stundām.

Kad pirms aptuveni pusotra mēneša Platforma Music atklāja jauno bezmaksas mūzikas izplatīšanas modeli, arī es to izmēģināju. Paklausījos pāris dziesmas, taču tad atmetu ar roku, jo, pirmkārt, mani nokaitināja sponsoru reklāmas rullītis, kurš atskanēja pirms katra skaņdarba klausīšanās. Otrkārt, aptrūkās mūzikas, kas man patiktu. Taču ideja laba, tāpēc nav ko daudz īgņoties. Izrādās, ka toreiz 60 tūkstoši sponsorētās lejupielādes tika veiktas 13 dienu laikā. Varens skaitlis!

Saistībā ar jauno tendenci rast iespēju cilvēkiem mūziku lejupielādēt par brīvu legāli, jo daudzi to jau sen tāpat kačā no dažādiem mistiskiem serveriem, atradu interesantu ziņu par Oziju Osbornu. Izrādās, ka pagājušajā gadā ASV viņš sarīkoja bezmaksas tūri. Visas koncertu izmaksas Osbornu ģimenīte plānoja uzgrūst uz sponsoru un reklāmdevēju platajiem pleciem. "Ja jau internetā var lejupielādēt mūziku par brīvu, tad – kāpēc būtu jāmaksā par koncertiem?!" -jautāja Ozija Osborna sieva un tūres veidotāja Šārona Osborna. "Pēdējo gadu laikā biļešu cenas ir kāpušas, jo mūziķi pieprasa arvien lielāku samaksu par savu uzstāšanos. Mēs, protams, atbalstām to, ka cilvēki grib pelnīt naudu, taču mēs arī gribam, lai bērni varētu atļauties atnākt uz mūsu koncertiem un gūt lieliskus pārdzīvojumus!"

Kā viņiem izgāja, nezinu, taču izskatās, ka mūzikas industrijai šobrīd viegli neklājas. Kaut mums vismaz pagaidām no tā nav jācieš, jo uzmanība tiek pievērsta sponsoru kabatām, nevis mūsējām.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.