6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Modes svētki

 

Jau vairākus gadus ar interesi apmeklēju Latvijas Mākslas Akadēmijas studentu modes skates, kas parasti notiek maija beigās vai jūnija sākumā. Ne tikai tāpēc, ka reizēm viņu vidū ir mani draugi un paziņas (kurus nedod dievs traucēt mēnesi pirms skatēm!), bet arī tāpēc, ka man patīk modes svētku sajūta, kas virmo šajos pasākumos.

Ja tev ir brīvāks brīdis, aizej uz kādu no šīs nedēļas skatēm:

28.05.2008. – Latvijas Mākslas akadēmijas modes skate.

28. maijā plkst. 18.00 Latvijas Dzelzceļa Vēstures muzejā notiks ikgadējā LMA studentu kolekciju skate, kuru organizē Latvijas Mākslas akadēmija un Baltijas Modes federācija. Topošie dizaineri, viņu pasniedzēji, jauno dizaineru piekritēji un citi interesenti atkal varēs apmeklēt fantāzijas, jaunrades un mākslas svētkus. Skatē piedalīsies 29 topošie modes mākslinieki, Latvijas Mākslas akadēmijas modes dizaina nodaļas studenti: Jānis Bērzs, Zane Poriete, Sanita Simtniece, Edīte Treija, Lāsma Upeniece, Iveta Vilne, Daiga Zvirgzdiņa, Elīna Bože, Evija Krīgere, Ludmila Kruglika, Līva Ķauķe-Saule, Arita Varžinska, Elīza Ceske, Dana Ivanova, Vita Radziņa, Inga Tauriņa, Marta Toča, Anastasija Golubeva, Indra Miklāva, Agnese Oleksāne, Artis Štamgūts, Inga Šulce, Baiba Bērziņa-Skrīvere, Dace Krieviņa, Ieva Janelsiņa, Liene Subatiņa, Sabīne Burmeistare, Inese Zandere.

Biļešu tirdzniecība „Biļešu paradīze" kasēs. http://www.bilesuparadize.lv/ . Ieejas maksa: 4 Ls.

29.05.2008. – jauno dizaineru konkurss „Jauns Vārds Modē".

29. maijā Latvijas Dzelzceļa Vēstures muzejā norisināsies jauno dizaineru konkurss „Jauns Vārds Modē". Pasākuma organizators Baltijas Modes federācija aizsāka tradīciju, kas apvieno uz vienas skatuves studentus no visām Latvijas lielākajām mācību iestādēm, kas sagatavo modes nozares speciālistus, kā arī citus jaunus talantus, kā arī šogad pirmo reizi konkursa vēsturē tajā piedalīsies modes dizaina studenti no Igaunijas un Lietuvas.

Konkursa viesi – Eiro universitātes (Igaunija, Tallina) dizaina katedras studenti – prezentēs savas tērpu kolekcijas.

Konkurss „Jauns Vārds Modē" notiks jau otro reizi. Konkursa ietvaros mācību iestāžu studentiem ir iespēja prezentēt savu nelielu kolekciju (6 tērpi) vienā no trim nominācijām: casual (tērpi ikdienai), avangarde (pašas drosmīgākās dizaineru fantāzijas) un vakartērpi.

Biļešu tirdzniecība „Biļešu paradīze" kasēs. http://www.bilesuparadize.lv/ . Ieejas maksa – 4 Ls.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.