6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Noslēpums

 

Es nesen noskatījos vienu filmu, par kuru nevaru vien beigt domāt. Tā ir amerikāņu filma "Secret", un ja jādefinē tās žanrs, tad kaut kas starp fantāzijas un dokumentālo filmu. Un tas arī ir šīs filmas šarms! Tajā vairāki cilvēki – filozofi, grāmatu autori, veiksmīgi uzņēmēji – dalās, kā viņi saka, visilgāk glabātajā noslēpumā par cilvēka enerģijas pievilkšanās spēku: "līdzīgs pievelk līdzīgu" jeb tas, kāds tu esi, pievelk to, kas ar tevi notiek.

Ja tu esi prīecīgs un dzīvi uztver kā izaicinājumu, tad tavs prieks izplatās, un arī pretī tu saņem prieku no citiem cilvēkiem, no dzīves situācijām. Bet, ja tu esi gruzīgs un nomākts, tad arī to tu sūti izplatījumā, un to pašu saņem arī pretī.

Un, lai kaut ko mainītu, ir vispirms skaidri jāzina, ko tu vēlies mainīt, tad jāiedomājas šīs izmaiņas, un nedrīkst palaist garām brīdi, kad Visums tev sūta iespēju šīs izmaiņas izdarīt. Viņi apgalvo, ka tas ir neapstrīdami, pat līdz visneticamākajiem gadījumiem.

Lai arī cik skeptiska es nebūtu, tomēr nolēmu izmēģināt. Vienu dienu no rīta, kad šausmīgi negribējās celties, es sāku uzskaitīt, ar ko man šī diena varētu būt priecīga: rīta kafija, kāda satikšanās, skrējiens gar jūru, vēl pāris prieciņi. Ar tādu noskaņojumu es piecēlos, un man bija patiešām labs garastāvoklis. Uzliku to par mērķi: lai ari kas tajā dienā notiktu, es visu laiku paturēju prātā labo, kas ir bijis, notiek patlaban vai tūlīt notiks. Meitenes, vispār forša sajūta. Jo patiešām pēkšņi tu esi spiests koncentrēt uzmanību uz labo, un tad arī tu to ievēro! Piemēram, ja skrienot gar jūru, vējš pūš no mugurpuses, iespējams, tu to neievēro, bet tagad, kad jāmeklē labās lietas – pēkšņi tev ir noveicies, jo vējš pūš no mugurpuses!

Tam gan nepieciešams treniņš, jo grūti nokoncentrēt uzmanību tikai uz labo, bet šī viena diena parādīja, ka varbūt tiešām kaut kāda daļa taisnības šajā noslēpumā ir.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.