11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Sapnis par Pēterburgu

 

Nu jau pavisam drīz piepildīsies man lielais sapnis pašas acīm ieraudzīt skaisto Pēterburgu – nedēļas nogalē beidzot dosimies nelielā izbraucienā. Atzīšos, ka vēl ne reizi neesmu bijusi Krievijā, tāpēc man tas būs dubults piedzīvojums. Laikam tā pa īsto Pēterburgā iemīlējos pēc filmas "Piter FM" noskatīšanās. Nu ļoti man gribas redzēt šīs pilsētas skaisto arhitektūru, baznīcas, kanālus (nu gluži kā Venēcijā) un vispār izjust Pēterburgas atmosfēru.

Jā, jocīgi, ka laikā, kad brīvi varējām ceļot pa visu plašo Krievzemi, brālīgās republikas varbūt nemaz nešķita tik vilinošas. Visiem taču gribējās tikt uz ārzemēm! Bet tagad brauciens uz Krieviju ir jau zināma eksotika. Es kaut kā naivi biju iedomājusies, ka ar vilcienu līdz Pēterburgai var aizbraukt par pārdesmit latiem. Mums jau gribējās tā pa skaisto – četrvietīgā kupejā, galdiņš ar ēdieniem, dzērieniem, nu gluži kā vecās krievu filmās. Bet izrādījās, ka tas ir visai dārgs prieks, lai neteiktu vairāk – par tādu naudu pavisam mierīgi varētu aizlidot, piemēram, līdz Milānai un atpakaļ. Kā arī jāņem vērā, ka braucienam uz Krieviju vēl joprojām ir nepieciešama vīza – arī tad, ja pilsētā plānots pavadīt nieka trīs dienas. Beigās izlēmām, ka iztiksim bez kupejas, gan jau tāpat būs jautri, kā nekā vilcienā jāpavada veselas 12 stundas.

Tomēr visa šī salīdzinoši dārgā un nedaudz piņķerīgā procedūra nebūt nav mazinājusi manu prieku par gaidāmo ceļojumu. Tā kā novēliet man labu ceļavēju!

P.S. Un vai tu kādreiz esi bijusi Pēterburgā? Kādi tev bija iespaidi?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.