11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Suņu mode

 

Slavenību izraisītās dārgu šķirņu suņu modes dēļ Honkongā katru dienu tiek iemidzināti vairāk nekā 30 negribēti suņi, ziņo Honkongas Nežēlastības pret dzīvniekiem novēršanas sabiedrība. Zeltainā retrīvera, Sibīrijas haskija vai Krievu toiterjera iegāde ir kļuvusi par sekošanu modei, nevis rūpīgi apsvērtu rīcību.

Tā kā pirms kāda laika meklēju sev suni, tad esmu šo un to uzzinājusi arī par situāciju Latvijā. Patiesībā, aizejot jau uz dzīvnieku izstādi Pūkainās dienas Ķīpsalā, daudz kas kļūst skaidrs. Kucēnu pārdošanas placī starp n-tajiem Jorkšīras terjeriem un Īsspalvainajām čiuauām vīd vien daži lielo suņu mazuļi. Īstu mājas sargu šajā izstādē bija nereāli noskatīt. Taču tikai pirms nieka pieciem gadiem aina šajā pašā izstādē bija pavisam citāda.

Šobrīd pavisam bēdīgi klājas tā laika populārākajām šķirnēm: dalmāciešiem, sanbernāriem un kollijiem, kuri atpazīstamību un fanus iemantoja mākslas filmu dēļ. Ja ieskatīsies www.ss.lv, tur šo šķirņu kucēnus gandrīz vairs nepiedāvā, taču uzvaras gājienu svin kāds cits "aktieris"- Džeka Rasela terjers (atceries hiperaktīvo sunīti no filmas Maska?).

Arī Latvijas dzīvnieku patversmēs esot uzskatāmi redzams, kādi suņi kurā brīdī ir modē. Pirms kāda laika mēdza atteikties no cīņu suņiem – rotveileriem, Stafordšīras terjeriem, bulterjeriem, kuri arī bija kļuvuši par prestižu apliecinošiem dzīvniekiem. Izrādījās, ka daudzi netiek galā ar to audzināšanu. Tagad modes dzīvnieka liktenis piemeklējis klēpja sunīšus. Pilns internets ar meiteņu izmisīgiem lūgumiem uzdāvināt vai par lētu naudu pārdot tādu mazu sunīti kā bagātniecei Parisai Hiltonei vai dziedātājai Ellai. Jautājums ir tikai viens, kad viņi parādīsies patversmēs?

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.