5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Elektroniskās biļetes

 

Šodienas Dienā ir rakstīts, ka jau pēc diviem mēnešiem par muzeja vērtību kļūs papīra aviobiļetes. Tā vismaz cer starptautiskā lidsabiedrību asociācija IATA. Tās biedri apņēmušies no 1. jūnija izmantot tikai elektroniskās biļetes.

Pagājušajā nedēļas nogalē savas sistēmas jaunajai kārtībai pieskaņoja arī Latvijas nacionālā aviosabiedrība airBaltic, priecājoties, ka, izskaužot papīru, tā palīdzēs paglābt no nociršanas 50 tūkstošus koku gadā. Tieši tik daudz koku būtu nepieciešams, ja visā pasaulē biļetes turpinātu drukāt pa vecam.

Patiesībā šim rakstam pievērsu pastiprinātu uzmanību, jo nākamajā nedēļā mēs ar Baibu dodamies komandējumā uz Milānu un šodien vēl viena otrai atgādinājām, kādus papīrus nedrīkst aizmirst. Lidmašīnas biļete ir tai skaitā. Šķiet, jau daudzus gadus pirms došanās uz lidostu pie sevis noskaitu pantiņu: "pase, lidmašīnas biļete, naudas karte un apdrošināšana." Vienkārši zinu, ka ar šo komplektu izdzīvošu gandrīz jebkur. Tagad, kad aizvien modernākas kļūst elektroniskās biļetes, šīs drošības sajūta ir mazliet zudusi. Nu nevieš man uzticību tā papīra izdruka, kuru iegūstu, kad ar interneta starpniecību pasūtu lidmašīnas biļeti! Kaut pievīlusi jau nav ne reizi…   

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.