2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Sarkanā spēks

 

Nu, re – allaž rosīgie britu zinātnieki atklājuši arī to, ka futbola komandām, kuru spēlētāji ir sarkanās formās tērpti, ir lielākas izredzes uzvarēt. Krāsa pievelkot vairāk fanu, pašiem sportistiem vairo enerģiju un entuziasmu, bet pretinieku komandu – atbaida. Ka tikai tagad nesanāk tā, ka visas pasaules futbola komandas nomaina savas formas uz sarkanām – tad britu zinātniekiem nāksies veikt jaunus pētījumus. (Kā man patīk šis jēdziens – „britu zinātnieki”! Nu jau tas iegājis folklorā gluži kā „franču skūpsts” vai „japāņu tūristi”.)

Lai gan par sarkanās krāsas ietekmi uz sportiskajām aktivitātēm jau sen bija zināms. Ne velti bullim gar degunu vicina sarkanu lupatu – bullim no tās krāsas ne silts, ne auksts, viņš tāpat visu redz melnbaltu, toties līdzjutēji tribīnēs trako un matadors jūtas kā varonis.

Bet, ja nopietni, arī pavisam ikdienišķām fiziskām aktivitātēm psihologi iesaka izvēlēties sarkanu atribūtiku. Šī krāsa tiešām vairojot motivāciju un palīdzot justies sportiskākai. Tāpēc, ja tev ir grūtības motivēt sevi atsākt vingrot vai skriet, varbūt pamēģini iegādāties jaunu – šoreiz sarkanu – sporta tērpu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsVai var uzticēties?
Nākamais rakstsPamodini pūķi!